Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αυξημένος τζίρος λόγω... εφόδου του ΣΔΟΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδίδονται αποδείξεις μόνο όταν οι ελεγκτές εφορμούν στην αγορά.

Τις ημέρες που τα συνεργεία του ΣΔΟΕ βγαίνουν για ελέγχους ο τζίρος στα κέντρα διασκέδασης πολλαπλασιάζεται σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Το προηγούμενο Σάββατο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι ελεγκτές του ΥΠΟΙΚ διενέργησαν μεταξύ άλλων ελέγχους σε δυο κέντρα διασκέδασης στην παραλιακή. Στην πρώτη περίπτωση, ο τζίρος την ημέρα που οι ελεγκτές διενέργησαν τον έλεγχο έφθασε τα 40.000 ευρώ. Την αμέσως προηγούμενη, ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 17.000 ευρώ.

Σε άλλο έλεγχο νυχτερινού κέντρου διαπιστώθηκε ότι ο τζίρος τις προηγούμενες ημέρες ήταν αισθητά χαμηλότερος από τον τζίρο της ημέρας του ελέγχου που έφθασε τα 60.000. Στο πλαίσιο αυτό, οι ελεγκτές ζητούν εκτός από το «Ζ» της ημέρας του ελέγχου και των προηγούμενων 30 – 40 ημερών. Με αυτό τον τρόπο διαπιστώθηκε ότι εκδίδονται αποδείξεις μόνο όταν οι ελεγκτές εφορμούν στην αγορά.

Την ίδια στιγμή, στην αγορά «ανακαλύπτονται» νέοι τρόποι φοροδιαφυγής. Παλαιότερα και όταν ξεκίνησε η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, κυρίως στο χώρο της εστίασης, αντί για απόδειξη έδιναν στους πελάτες το δελτίο παραγγελιών. Πλέον δίνουν αποδείξεις ακόμη και στο μισό της αξίας. Το αρνητικό πάντως είναι ότι οι επιχειρηματίες γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι επίκειται έλεγχος της εφορίας...

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΔΟΕ (το διάστημα από 16 έως 22 Ιουλίου) το ποσοστό παραβατικότητας έφτασε το 100% στην Εύβοια ενώ στη Φωκίδα το 80%. Σταθερά υψηλά στη λίστα βρίσκονται επίσης η Σαντορίνη με 79,3% και η Πάρος με 75,765. Αντίστοιχα στην περιοχή της Λακωνίας το ποσοστό των παραβάσεων ανέρχεται σε 71,27% ενώ στην Αττική διαμορφώνεται σε 60%.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.