Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πλιάτσικο οικοδομικών υλικών στη στέγη ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χτίζεται με δωρεές και προσφορές συλλόγων και ιδιωτών.

Ολόκληρα σακιά με τσιμέντο, πλακάκια και όλων των ειδών τα οικοδομικά υλικά «έκαναν φτερά»


Ο εργολάβος αναγκάστηκε να περιφράξει το υπό κατασκευή κτίριο



Τον Ιούλιο 2012 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης, σε πρώτη φάση, του κεντρικού κτιρίου ημερήσιας απασχόλησης Α.με.Α. και η περίφραξη του οικοπέδου της ειδικής μονάδας των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης Α.με.Α. νοητικής υστέρησης. Ο λόγος για το όνειρο ζωής, των ανθρώπων του συλλόγου μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», οι οποίοι εργάστηκαν για περισσότερο από 30 χρόνια στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς όχι μόνο για τα μέλη τους, αλλά και για όλους όσοι τους είχαν ανάγκη.

ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Τον Οκτώβριο του 2012 θεμελιώθηκε η στέγη και έναν χρόνο αργότερα, οι βασικές εργασίες έχουν αποπερατωθεί. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο που περνάμε τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά. Έχει τελειώσει και η περίφραξη παρόλο που ήταν στο πρόγραμμα να τελειώσει πρώτα η κεντρική μονάδα και μετά να γίνει η περίφραξη», είπε μιλώντας στο «Χ», η πρόεδρος του συλλόγου. Για τη Νατάσα Λιβεριάδου η στέγη αυτή είναι όνειρο ζωής και μία παρακαταθήκη για τη Ροδόπη. Η ίδια δεν παύει σε κάθε ευκαιρία να ευχαριστεί πολίτες και συλλόγους που στάθηκαν στο πλευρό του συλλόγου κάνοντας την ανέγερση της στέγης προσωπική τους υπόθεση.


Εξάλλου χάρη στις προσφορές των συμπολιτών μας, μέσα από συλλόγους αλλά και τη συμβολή ιδιωτών χτίζεται το κτίριο. 


ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Ο σκοπός είναι ιερός για όσους προσφέρουν από το υστέρημα τους, όμως δυστυχώς δεν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Είτε από άγνοια, είτε επί σκοπού, άγνωστοι εισήλθαν πολλές φορές στο χώρο του οικοπέδου για να αφαιρέσουν οικοδομικά υλικά. Έτσι ο εργολάβος αναγκάστηκε να το περιφράξει πολύ πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Και αυτό γιατί ολόκληρα τσουβάλια με τσιμέντο, πλακάκια, και όλων των ειδών τα οικοδομικά υλικά σήκωσαν από το χώρο οι δράστες. Το γεγονός αυτό φυσικά καθυστέρησε τις εργασίες και ανάγκασε τους υπευθύνους να πάρουν μέτρα. Γι’ αυτό τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα ώστε να μην είναι προσβάσιμο από τους επιτήδειους εξήγησε ο κ. Λιβεριάδου. Πέρα όμως από αυτά το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς ικανοποιώντας τους εμπνευστές τους. «Εάν πάνε καλά τα πράγματα και έχουμε τα χρήματα πιστεύω ότι ως το επόμενο καλοκαίρι θα έχει τελειώσει η μονάδα και θα μπούμε τον Σεπτέμβρη του 2014. Δηλαδή, θα εγκατασταθούμε εκεί και θα είναι ο χώρος μας πια. Και θα συνεχίσουμε μετά. Μέσα στην πρώτη δημοπράτηση είναι και τα τρία σπιτάκια από τα οχτώ. Ήταν δηλαδή η κεντρική μονάδα, η περίφραξη και μετά έχουμε τα τρία σπιτάκια».

ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ 700.000

Βασικός συμπαραστάτης στο έργο της ανέγερσης της μονάδας, με σημαντική οικονομική αρωγή, είναι το Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου Πόρτο – Λάγους. Γενικά τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται από κάποιες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, από τις συνδρομές των μελών του, από την πώληση των προϊόντων που παράγονται στα εργαστήρια του Κ.Ε.Ν.Υ.Α.μεΑ. και κυρίως από τις δωρεές ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας που στηρίζουν και τη λειτουργία του Κ.Ε.Υ.Α.μεΑ. μέχρι σήμερα.

Η συνολική δαπάνη για την κεντρική μονάδα και την περίφραξη του χώρου φτάνει τα 700.000 ευρώ. Είναι χρήματα που δίνονται σταδιακά, για κάθε εργασία που εκτελείται και αποπερατώνεται από τον εργολάβο. Την προσπάθεια αυτή συνεχίζουν με κάθε τρόπο να ενισχύουν σύλλογοι και συμπολίτες μας. Λόγω του καλοκαιριού, οι προσφορές μειώθηκαν, ωστόσο από τον Σεπτέμβριο αναμένονται νέες δωρεές, είπε η Νατάσα Λιβεριάδου. «Έχουμε προσφορές από το νομό μας, αλλά παλιά είχαμε και προσφορές εκτός της Ροδόπης. Υπάρχουν πολλές φορές δικοί μας άνθρωποι που ζουν εκτός Κομοτηνής οι οποίοι μας καταθέτουν ποσά στην τράπεζα. Αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, όπως και σύλλογοι έρχονται και μας δίνουν χρήματα. Τώρα πιστεύουμε, θα μειωθούν το καλοκαίρι αλλά είμαι σίγουρη πως θα επανέλθουν από τον Σεπτέμβρη και όλα θα πάνε καλά. Ήδη έχουν δρομολογηθεί, έχουν δείξει ενδιαφέρον αρκετοί άνθρωποι και σύλλογοι που θέλουν να κάνουν εκδηλώσεις για να μας βοηθήσουν», είπε η κ. Λιβεριάδου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Μία από αυτές προγραμματίζεται την επόμενη εβδομάδα από το σύλλογο Alma Libre. Συγκεκριμένα θα γίνει το 3ο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο 12-15 Ιουλίου στο θερινό κινηματογράφο στην αυλή της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ροδόπης, και τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν για την ανέγερση της στέγης ΑμεΑ. Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν γίνει στο παρελθόν και προγραμματίζονται και άλλες. Εξάλλου αυτό είναι το πνεύμα της στέγης ΑμεΑ τόνισε η κ. Λιβεριάδου. «Χαιρόμαστε γι’ αυτό, γιατί εμείς θα το κάνουμε και αξίζει τον κόπο, πιστέψτε με όχι γιατί το ζω τριάντα χρόνια αυτό. Πρέπει γιατί μας αφορά όλους. Έχουν δικαίωμα όλοι να ζουν με τα ίσα δικαιώματα», κατέληξε. Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο όταν ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει συνολικά οκτώ οικίσκους με δυνατότητα στο άμεσο μέλλον στέγασης και ολιγοήμερης διαμονής των ΑμεΑ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι γονείς και κηδεμόνες τους.

Το οικόπεδο 6.000 τ.μ. έχει παραχωρηθεί στο σύλλογο από την πολιτεία και συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης όταν ο γεν. γραμματέας της ήταν ο Δημήτριος Σταμάτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.