Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Κινδυνεύει με απέλαση λόγω... παχυσαρκίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρνείται να επωμιστεί το βάρος ενδεχόμενων νοσηλειών η Νέα Ζηλανδία.

Αναγκασμένος να εγκαταλείψει τη Νέα Ζηλανδία είναι ένας παχύσαρκος νοτιοαφρικανός, διότι οι υπηρεσίες της χώρας αυτής αρνούνται να καλύψουν το κόστος των νοσηλειών από ασθένειες που ενδέχεται να προκληθούν από το υπερβάλλον βάρος του, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «The Press».

Ο Άλμπερτ Μπούιτενχουϊς, που ζυγίζει 130 κιλά, και η σύζυγός του Μάρτι απειλούνται με απέλαση μετά την απόρριψη του αιτήματός τους για ανανέωση της βίζας εργασίας τους.

Η νεοζηλανδική υπηρεσία μετανάστευσης εκτιμά πως η παχυσαρκία του τον εκθέτει σε «σοβαρό κίνδυνο» επιπλοκών της υγείας του, όπως διαβήτη, υπέρταση, καρδιακά νοσήματα και άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου.

«Είναι σημαντικό όλοι οι μετανάστες να χαίρουν μίας αποδεκτής κατάστασης της υγείας του κατά τρόπον ώστε να ελαχιστοποιούνται το κόστος και οι εργασίες των υγειονομικών υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας», εξήγησε εκπρόσωπος της ΙΝΖ.

Το ζεύγος εγκαταστάθηκε στο Αρχιπέλαγος πριν έξι χρόνια, όταν ο Άλμπερτ Μπούιτενχουϊς ζύγιζε τότε 160 κιλά.

Έκτοτε, οι βίζες εργασίας τους ανανεώνονταν κάθε χρόνο χωρίς πρόβλημα.

Σε πρόσφατη έκθεσή του ο ΟΟΣΑ τοποθετεί τη Νέα Ζηλανδία στην τρίτη θέση παγκοσμίως στον κατάλογο των χωρών που πλήττονται από το πρόβλημα της παχυσαρκίας μετά τις ΗΠΑ και το Μεξικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.