Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

8 τροφές που σας χαρίζουν υπέροχη επιδερμίδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διατροφολόγος Dana James μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα της τρόφιμα που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε τέλεια επιδερμίδα.

1. Παπάγια

Ο καρπός της παπάγιας περιέχει βιταμίνη C η οποία βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος . Περιέχει επίσης το πεπτικό ένζυμο παπαΐνη, το οποίο βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας του δέρματος και την καταπολέμηση της φλεγμονής.

2. Κεφίρ καρύδας

Μια δόση από κεφίρ καρύδας περιέχει 15 δισεκατομμύρια CFU από προβιοτικά, τα οποία είναι τρεις φορές περισσότερα από ό, τι στο κοινό γιαούρτι. Αυτά τα ευεργετικά βακτήρια κρατούν καθαρό το δέρμα και αποτρέπουν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν ακμή και ορμονικές διαταραχές.

3. Μαύρο σουσάμι

Το μαύρο σουσάμι μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της λάμψης και της ελαστικότητας του δέρματός σας. Είναι γεμάτο με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, ελαϊκό οξύ, αμινοξέα, κάλιο και φυτικές ίνες.

4. Παντζάρια

Η κατανάλωση παντζαριών βοηθά στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας και στην φωτεινότητα του δέρματος.

5. Λεμόνια

Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, κρατά το δέρμα καλά ενυδατωμένο και η φλούδα του σκοτώνει τα βακτηρίδια του στόματος και του εντέρου.

6. Κόκκινο λάχανο

Το κόκκινο λάχανο περιέχει ανθοκυανίνες, την ίδια μωβ χρωστική ουσία που βρίσκεται καιστα μούρα. Αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά βοηθούν στη μείωση του σχηματισμού των ρυτίδων και αναστέλλουν την υπέρχρωση. Το κόκκινο λάχανο έχει έξι φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πράσινο λάχανο. Περιέχει επίσης την αποτοξινωτική ουσία σουλφοραφάνη, η οποία βοηθά στο να απομακρυνθούν οι τοξίνες από το σώμα.

7. Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε, θείο, και ωμέγα-3 λιπαρά οι οποί ενυδατώνουν και βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος.

8. Χυμός ντομάτας

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας! Το λυκοπένιο στις ντομάτες βοηθά στην πρόληψη από την βλάβη που προκαλούν οι UVA και UVB ακτίνες και δίνει λάμψη στην επιδερμίδα σας.



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.