Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Επίσημη συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 14.06.13

Επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη είχε σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου o πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Συζητήθηκαν τα παρακάτω επείγοντα θέματα, τα οποία αναλύονται στις επιστολές που επισυνάπτονται:

- Το θέμα της φυσικής και ηλεκτρονικής προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία των υποδομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης και των εποπτευόμενων φορέων του, η οποία αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την άσκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία όπως η αυτονομία, η ασφάλεια, η επιλογή, η πληροφόρηση κ.λπ. που καθορίζουν την ποιότητα της καθημερινής διαβίωσής τους και το βαθμό συμμετοχής τους στα κοινωνικο-οικονομικά δρώμενα.
- Λήψη μέτρων για την προαγωγή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία ως εργαζομένων ή κρατουμένων στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ στηρίζονται στις αρχές της νέας δικαιωματικής προσέγγισης για την αναπηρία σύμφωνα με την οποία, η διάσταση της αναπηρίας πρέπει να εντάσσεται σε κάθε τομέα και δράση της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του σωφρονιστικού συστήματος.
- Tα σημαντικά κενά που παρατηρούνται στο δίκαιο της χώρας σε ότι αφορά το θέμα δικαιοπρακτικής ικανότητας των ατόμων με αναπηρία (π.χ. για τα άτομα που είναι τυφλά ή κωφά και με λοιπές βαριές αναπηρίες), καθώς και της ισότητας των ατόμων με αναπηρία ενώπιον του νόμου.
- Λήψη μέτρων για την εφαρμογή της Σύμβασης και του προαιρετικού πρωτοκόλλου αυτής για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (Ν.4074/2012).
- Προστασία από την απόλυση των εργαζομένων με αναπηρία 50% και άνω και εργαζόμενους που έχουν στη φροντίδα τους άτομο με βαριά αναπηρία.

O υπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση για όλα τα θέματα και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει τις επόμενες ημέρες με την ΕΣΑμεΑ ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 137 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 137 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 129 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 140 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 130 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.