Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Οι σύγχρονοι άνθρωποι των σπηλαίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Μάντσεστερ του 2013.

Για τους ανθρώπους αυτούς είναι το σπίτι τους οι σπηλιές του Μάντσεστερ. Πρόκειται για απελπισμένους μετανάστες κυρίως από την ανατολική Ευρώπη που ταξίδεψαν μέχρι τη Βρετανία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή κι εξακολουθούν να ελπίζουν σ’ αυτή ζώντας στα αυτοσχέδια σπίτια τους πάνω από τον ποταμό Mersey.

Οι συνθήκες ζωής τους, τονίζει η Daily Mail, καταδεικνύουν μέχρι πού είναι έτοιμοι αυτοί οι άνθρωποι να φτάσουν διεκδικώντας μια θέση στη χώρα.

Η Daily Mail μίλησε με έναν από τους κατοίκους, ο οποίος είπε σε σπασμένα αγγλικά πως είναι Εσθονός.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μετανάστες από την Εσθονία, την Πολωνία και την Τσεχία απέκτησαν πριν από δύο χρόνια πρόσβαση στα επιδόματα του βρετανικού κράτους αλλά δεν μπορούν να τα εισπράξουν εάν δεν δηλώσουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής οργάνωσης που φροντίζει τους άστεγους «Wellspring», ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία τριετία και φτάνει τους 140, οι περισσότεροι από την ανατολική Ευρώπη.

Όπως είπε εκπρόσωπος της οργάνωσης, κάποιοι από τους άστεγους έπεσαν στο ποτάμι ή έγιναν στόχος εμπρηστών.

«Κάποτε παίζαμε εκεί, όταν είμαστε παιδιά. Είναι σοκαριστικό να σκέφτεσαι πως το 2013 άνθρωποι ζουν μόνιμα εκεί», λέει στην εφημερίδα κάτοικος της περιοχής.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.