Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Νησιά χωρίς γιατρό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στη Χάλκη εδώ και επτά χρόνια δεν έχει διοριστεί ειδικευμένος γιατρός, ενώ στην Τήλο κενή παραμένει η θέση του γενικού γιατρού. Η Κύθνος και η Κέα είναι καιρό χωρίς κανέναν εξειδικευμένο γιατρό, ενώ στην Αμοργό ο γιατρός φεύγει και το νησί μένει χωρίς βοήθεια.

Περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι στη Σύμη έχουν έναν γιατρό, ο οποίος είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, οπότε ο πληθυσμός του νησιού ξεπερνά τις 10.000.

Στην Πάτμο και στα Κύθηρα δεν υπάρχει παιδίατρος και τα παιδιά δεν μπορούν ούτε να εμβολιαστούν επαρκώς, ενώ ιατρείο-φάντασμα είναι και το πολυδύναμο ιατρείο στην Όλυμπο της Καρπάθου. Χωρίς φαρμακείο έχουν μείνει Καστελλόριζο και Λειψοί και οι ασθενείς ψάχνουν πόρτα για να βρουν παυσίπονο».

Με αυτόν τον τρόπο, περιέγραψαν δήμαρχοι-μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) την «υγειονομική εγκατάλειψη των κατοίκων των ακριτικών νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας», αλλά και το σοβαρό ενδεχόμενο να «εκτεθεί διεθνώς η χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.