Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σπουδαία εφεύρεση για τα προβλήματα όρασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσα στην επόμενη διετία, μια πρωτοποριακή εφεύρεση, η οποία περιλαμβάνει εγκεφαλικό εμφύτευμα και ασύρματη μικροκάμερα, θα αποκαταστήσει την όραση σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης, ακόμα και εντελώς τυφλούς, παρακάμπτοντας εντελώς τα… μάτια τους, σύμφωνα με ανακοίνωση κορυφαίου Πανεπιστημίου της Αυστραλίας.

Οι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα σύστημα που καταγράφει εικόνες μέσω μιας ασύρματης μικροκάμερας που τοποθετείται σε σκελετό συμβατικών γυαλιών, η οποία τις στέλνει μέσω ενός ψηφιακού επεξεργαστή σε ένα ηλεκτρονικό μικροτσίπ που έχει εμφυτευθεί στο οπίσθιο μέρος του εγκεφάλου με χειρουργική επέμβαση. Το μικροτσίπ αυτό στη συνέχεια διεγείρει με ηλεκτρόδια τον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος αποκωδικοποιεί τα σήματα και τα μετατρέπει σε εικόνες που «στέλνει» η μικροκάμερα.

Οι ειδικοί ευελπιστούν ότι το πρωτότυπο που θα τοποθετηθεί σε άνθρωπο με ολική απώλεια όρασης θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2014, με στόχο, αφού λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες, να τεθεί σε κυκλοφορία μέχρι το 2016 ή το αργότερα μέχρι τη δεκαετία του 2020.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.