Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Έρευνα υποστηρίζει ότι οι άντρες φταίνε για την εμμηνόπαυση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνει νέα θεωρία της εξελικτικής βιολογίας.
Μήπως οι γυναίκες πρέπει να κατηγορήσουν τους άνδρες για την εμμηνόπαυση; Σύμφωνα με νέα μελέτη προτείνεται η άποψη ότι το ενδιαφέρον των ανδρών για νεότερες σε ηλικία γυναίκες μπορεί να οδήγησε εξελικτικά στην εμμηνόπαυση των μεγαλύτερων σε ηλικία γυναικών.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπινου είδους και τα αίτια της ακόμη παραμένουν άγνωστα.

Κατά καιρούς έχουν προταθεί περίπου δέκα θεωρίες ως προς τον λόγο της εμφάνισής της, όπως λόγου χάρη, η θεωρία ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες ως γιαγιάδες που φροντίζουν για τα εγγόνια τους, προσφέρουν πιο σημαντικό έργο, οπότε «χάνουν» την αναπαραγωγική τους ικανότητα, που δεν τους είναι πλέον απαραίτητη.

Σύμφωνα όμως με την θεωρία που προτείνει ο εξελικτικός βιολόγος Rama Singh από το Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά τον κυρίαρχο ρόλο στην εμφάνιση της εμμηνόπαυση έχουν παίξει οι άνδρες μέσω της προτίμησής τους να ζευγαρώνουν με νεότερες γυναίκες για την αναπαραγωγή του είδους. Επομένως η εμμηνόπαυση αποτελεί αποτέλεσμα μιας εξελικτικής διαδικασίας κατά την οποία οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας δεν έβρισκαν σύντροφο, οπότε η αναπαραγωγική τους ικανότητα δεν τους ήταν απαραίτητη.

Εάν όμως οι γυναίκες και όχι οι άνδρες, ήταν αυτές που παραδοσιακά επέλεγαν νεαρούς συντρόφους, τότε σύμφωνα με τον Dr Singh, οι μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες θα ήταν εκείνοι που θα είχαν χάσει την γονιμότητά τους και όχι οι γυναίκες!


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.