Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ηράκλειο: Αλλάζει εικόνα το Αστυράκι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της πλατείας Αστυρακίου του δήμου Μαλεβιζίου και των δρόμων που την περιβάλλουν, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ από το δήμαρχο, Κώστα Μαμουλάκη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Πρόκειται – όπως επισημαίνεται- για μια παρέμβαση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ανάδειξης των παραδοσιακών στοιχείων των οικισμών του Μαλεβιζίου, με στόχο την τόνωση των μικρών, τοπικών οικονομιών.

Το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας των δύο περίπου στρεμμάτων, με ξήλωμα του παλιού ασφαλτικού, πλακόστρωση όλου του χώρου με κυβόλιθους, τοποθέτηση του κατάλληλου αστικού εξοπλισμού, φυτεύσεις, ενώ θα είναι προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία με την κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών και ραμπών πρόσβασης.

Επιπλέον στόχοι για το Αστυράκι, όπως δήλωσε ο κ. Μαμουλάκης, είναι η ανάδειξη του Ηρώου στην αυλή της κοινότητας και η νοητή ενοποίηση με τα απέναντι κτίρια του συνεταιρισμού, η οποία τονίζει το συναίσθημα της ομαδικότητας των κατοίκων του χωριού, αλλά και η ανάδειξη της κρήνης, ενός συμβόλου παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.


Πηγή: http://www.eparousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.