Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η γιορτή του Ροδινιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 2013 από την ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία «Κοινόν Δωδεκανησίων» για τρίτη συνεχή χρονιά η γιορτή Ροδινιού στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας περιβάλλοντος.

Το αγαπημένο μας πάρκο ζωντάνεψε με δραστηριότητες για παιδιά και αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από ντόπιους εθελοντές και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Το πρωί τα παιδιά διασκέδασαν με νεράιδες και κλόουν, παρακολούθησαν επίδειξη τοξοβολίας και ποδήλατα βουνού, ενώ οι μεγάλοι έμαθαν τη σημαντική ιστορία του πάρκου μέσω της αρχαιολογικής διαδρομής.

Το απόγευμα παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια και μουσικές μας θύμισαν την παλιά ατμόσφαιρα του πάρκου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση για την προσπάθεια ίδρυσης ειδικού μη κερδοσκοπικού φορέα με στόχο την προστασία, συντήρηση και ανάδειξη του πάρκου του ΡΟΔΙΝΙΟΥ.



Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θετική αφού ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή πάνω από 50 άτομα. Σε ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία «Κοινόν Δωδεκανησίων», αναφέρει τα εξής:

«Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης μας και ειδικά το Σύλλογο Γυναικών Κοσκινού, τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου, την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, το Σύλλογο Τοξοβολίας Ρόδου και τον Τάκη Μιχαηλίδη, την ΒΑΠ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον Πρόεδρο το Δ.Σ. και το Προσωπικό της Καλλιθέας ΑΕ, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, το προσωπικό που εργάζεται στο Ροδίνι και τον Τάσο Γιμούκη, τον Αλέξ. Λουϊζίδη για το τηλεοπτικό σποτ και τον Παλμό FM για το αντίστοιχο ραδιοφωνικό και το Νίκο Μαυροματάκο για την προσφορά του.

Τους καλλιτέχνες Ίριδα Μαυράκη και Γιώργο Πούλο, τους φίλους και υπέροχους τραγουδιστές Καίτη Κούκουρου, Βαγγέλη Κατσογριδάκη, Μανώλη Σπυρίδη, Δημήτρη Ιωσήφ που πάντα είναι κοντά μας. Και όπως πάντα τους Δημήτρη Παρασό και Φίλιππα Λίσγο. Την Καλλιόπη Πεταλά και Τίνα Σταματέλλου από το γραφείο Διαμεσολάβησης της Πρωτοβουλίας».

«Ευχαριστούμε επίσης το Δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά , τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και τον βουλευτή Δημήτρη Γάκη για την παρουσία τους και την υποστήριξή τους. Τον σύλλογο ΑΜΕΑ Ρόδου για την βοήθειά του στην παρουσία της αγαπημένης μας Κικής Τσακίρη.

Τέλος ευχαριστούμε τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας της Πρωτοβουλίας αλλά και όλους μεγάλους και μικρούς φίλους για την αγάπη, βοήθεια και συμπαράσταση στην προσπάθειά μας.

Η ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία «Κοινόν Δωδεκανησίων» συνεχίζοντας την προσπάθεια της για την υλοποίηση δημιουργικών προτάσεων στην περιοχή μας με την ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή πολιτών που επιθυμούν να συμβάλουν όπως μπορούν οι ίδιοι στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας προχωρά άμεσα σε συνεργασία και με την ομάδα εργασίας στην υλοποίηση της σύστασης της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης – Φορέα που θα διεκδικήσει σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς την ανάδειξη, διατήρηση, αξιοποίηση και αναβίωση του αγαπημένου μας Πάρκου, δίνοντας χώρο, τρόπο και έκφραση σε δημιουργικές ομάδες και ντόπιους καλλιτέχνες και στους συμπολίτες μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.