Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νέα «σελίδα» στην εξυπηρέτηση του δημότη ανοίγει, σήμερα, για τον δήμο Αθηναίων, με την έναρξη λειτουργίας των «Σημείων Εξυπηρέτησης του Δημότη», που ξεκινούν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, ένα σε κάθε μία από τις 7 δημοτικές κοινότητες, διευκολύνοντάς τον, σε 154 καθημερινές συναλλαγές του.

Ωράριο Λειτουργίας:

Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή: 8 πμ - 8 μμ, ενώ θα λειτουργούν και το Σάββατο, 8 πμ - 2 μμ

Τι είναι τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη;

Σε κάθε μια από τις 7 δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ένα Σημείο Εξυπηρέτησης Δημότη (Σ.Ε.Δ.).

Τα Σ.Ε.Δ. είναι ολοκληρωμένες δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίες διεκπεραιώνουν για λογαριασμό του δημότη ή της επιχείρησης πάνω από 150 αρμοδιότητες.

Σε τι διαφέρουν από τα Κ.Ε.Π.;

Τα Σ.Ε.Δ. αφορούν αμιγώς υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και όχι υπηρεσίες του Κεντρικού Κράτους.

Για παράδειγμα, σήμερα, στα Κ.Ε.Π. ένας πολίτης μπορεί να ζητήσει ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου, αλλά δεν μπορεί να υποβάλλει αίτηση για να λάβει προνοιακό επίδομα ή αντίγραφο οικοδομικής άδειας.

Πού βρίσκονται τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη;

Σε όλες τις δημοτικές κοινότητες τα «Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη» είναι εγκατεστημένα στα γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Εξαίρεση αποτελεί η 6η Δημοτική Κοινότητα του Σ.Ε.Δ., της οποίας στεγάζεται στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, σε χώρο ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα με πλήρη σεβασμό στο χαρακτήρα του διατηρητέου κτηρίου.

Ποιες εργασίες μπορούν να διεκπεραιωθούν από τα Σ.Ε.Δ.;

Σε πρώτη φάση 154 εργασίες μεταφέρονται στα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη. Μεταξύ αυτών που μεταφέρονται είναι το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.τ.λ.), θέματα δημοτικής αστυνομίας κ.τ.λ.

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται αυστηρά η διακίνηση μετρητών στα Σ.Ε.Δ.

Για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επιχειρήσεων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθούν συστήματα πληρωμών με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών αλλά και συστήματα αυτόματης πληρωμής με χρήση μετρητών.

Σε κάθε περίπτωση, ο δημότης μπορεί να προμηθευτεί από τα Σ.Ε.Δ. τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Αθηναίων, όπου θα μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό αναγράφοντας τον ονοματεπώνυμό του και τον αριθμό κλήσης.

Αντίστοιχα, όπου απαιτείται για τη διεκπεραίωση μιας οποιαδήποτε διοικητικής πράξης η καταβολή χρηματικού ποσού ή παραβόλου με την ίδια διαδικασία μπορεί ο δημότης να καταβάλλει στην τράπεζα (και προσεχώς στα ΣΕΔ) το χρηματικό αντίτιμο, επισυνάπτοντας την πρωτότυπη απόδειξη κατάθεσης στην αίτηση που θα υποβάλλει στο ΣΕ.Δ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.