Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη στο δήμο Αθηναίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινά από σήμερα η λειτουργία τους.

Από σήμερα ξεκινούν σε κάθε μία από τις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου της Αθήνας τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη, τα οποία θα διευκολύνουν τους δημότες της πρωτεύουσας σε 154 καθημερινές συναλλαγές του.

Τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΣΕΔ) θα λειτουργούν σε διευρυμένο ωράριο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη. Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή θα είναι ανοιχτά από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., ενώ θα λειτουργούν και το Σάββατο, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Όπως επισημαίνεται από το δήμο Αθηναίων, τα ΣΕΔ είναι ολοκληρωμένες δημοτικές υπηρεσίες οι οποίες διεκπεραιώνουν για λογαριασμό του δημότη ή της επιχείρησης πάνω από 150 αρμοδιότητες.

Τα Σ.Ε.Δ. αφορούν αμιγώς υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και όχι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους. Για παράδειγμα, σήμερα, στα Κ.Ε.Π. ένας πολίτης μπορεί να ζητήσει ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου αλλά δεν μπορεί να υποβάλλει αίτηση για να λάβει προνοιακό επίδομα ή αντίγραφο οικοδομικής άδειας.

Σε όλες τις δημοτικές κοινότητες τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη είναι εγκατεστημένα στα γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων. Εξαίρεση αποτελεί η 6η Δημοτική Κοινότητα όπου το Σ.Ε.Δ. στεγάζεται στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, σε χώρο ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα με πλήρη σεβασμό στο χαρακτήρα του διατηρητέου κτιρίου.

Σε πρώτη φάση 154 εργασίες μεταφέρονται στα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στα ΣΕΔ είναι το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κτλ), θέματα δημοτικής αστυνομίας κτλ.

Τέλος, τονίζεται δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, καθώς απαγορεύεται αυστηρά η διακίνηση μετρητών στα Σ.Ε.Δ. Για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επιχειρήσεων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθούν συστήματα πληρωμών με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών αλλά και συστήματα αυτόματης πληρωμής με χρήση μετρητών.

Σε κάθε περίπτωση, ο δημότης μπορεί να προμηθευτεί από τα Σ.Ε.Δ. τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Αθηναίων όπου θα μπορεί να καταθέσει οποιαδήποτε ποσό αναγράφοντας τον ονοματεπώνυμό του και τον αριθμό κλήσης. Αντίστοιχα, όπου απαιτείται για τη διεκπεραίωση μιας οποιαδήποτε διοικητικής πράξης η καταβολή χρηματικού ποσού ή παραβόλου με την ίδια διαδικασία μπορεί ο δημότης να καταβάλλει στην τράπεζα (και προσεχώς στα ΣΕΔ) το χρηματικό αντίτιμο, επισυνάπτοντας την πρωτότυπη απόδειξη κατάθεσης στην αίτηση που θα υποβάλει στα Σ.Ε.Δ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.