Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σκοτσέζικο ντουζ για το «Παναγία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντείνονται οι φόβοι για λουκέτο.

Αναστάτωση επικρατεί και πάλι στον ιατρικό κόσμο, την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Παναγία», μετά την φημολογία ότι επίκειται λουκέτο στη νοσηλευτική μονάδα.

Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για κλείσιμο του νοσοκομείου, τουλάχιστον στη διοίκηση ή στους εργαζόμενους, το σενάριο αυτό διακινείται τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στο υπουργείο Υγείας, αναφέρει ο Αγγελιοφόρος.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, είναι πολύ πιθανό η τρόικα να επιθυμεί το λουκέτο, ακόμη και να έχει ήδη θέσει το ζήτημα στο υπουργείο, στο πλαίσιο των περικοπών στην υγεία. Την άποψη αυτή ενισχύει το γεγονός ότι η πολιτεία ξοδεύει ένα χρηματικό ποσό για την ενοικίαση του κτιρίου που στεγάζει το «Παναγία» και οι δανειστές θα προτιμούσαν να μην υπάρχει αυτό το έξοδο.

Πάντως, στη σύσκεψη που έγινε πριν από δέκα μέρες στο υπουργείο Υγείας, παρουσία επιτροπής εργαζομένων, εκπροσώπων φορέων και βουλευτών, οι εργαζόμενοι απέσπασαν τη διαβεβαίωση ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως το τέλος του 2014.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε υποσχεθεί ότι θα λυθούν τα προβλήματα των διασυνδεόμενων νοσοκομείων «Άγιος Παύλος» και «Παναγία». Επιπλέον, είχαν δεσμευτεί ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα να ενισχυθεί το «Παναγία» με ειδικευόμενους για να καλυφτούν οι κενές θέσεις.

Στη συνάντηση μάλιστα είχε εκφραστεί η βούληση του υπουργείου να υλοποιηθεί η σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε ώστε να γίνουν άμεσα ενέργειες για να ρυθμιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, όπου θα ανεγερθεί η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Για την ώρα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός, αναμένοντας να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την ανανέωση της σύμβασης του κτιρίου που έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.