Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Δ. Πολυγύρου: Tα δικαιολογητικά για πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Tο Μάιο θα ξεκινά η υποβολή των δικαιολογητικών για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013, όπως ανακοινώνει ο δήμος Πολυγύρου.

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, καλούνται να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά το διάστημα από 1 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2013 στο γραφείο του «Βοήθεια στο Σπίτι» (Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο) καθώς και στα κατά τόπους κοινοτικά καταστήματα των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Πολυγύρου.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:

Αίτηση/Υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης, η οποία υπάρχει στο γραφείο του Βοήθεια στο Σπίτι.

Επικυρωμένα αντίγραφα των ταυτοτήτων ή των διαβατηρίων των δικαιούχων.

Τα εισοδηματικά κριτήρια όπως αυτά καθορίζονται από την υπ΄ αριθμ. 279/23460/22-2-2013 Κ.Υ.Α. διαμορφόνωνται ως εξής:

Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 €

Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:

-Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 €.

-Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ” ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δύο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 €.

-Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με δύο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 14.400 €.

-Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280 €.

3. Στην περίπτωση άπορου ατόμου που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας με ένα ή και περισσότερα μέλη που παρουσιάζουν αναπηρία 67 % και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Στην ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται ότι «ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Από τον υπολογισμό του ως άνω εισοδήματος εξαιρείται η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για κάθε άτομο ή οικογένεια, όπως αυτή ορίζεται εκάστοτε στη φορολογική νομοθεσία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.