Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Απεργία στην πρεμιέρα των εξετάσεων ζητά η ΟΛΜΕ από την ΑΔΕΔΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΑΔΕΔΥ - Υπέγραψε ο Α. Σαμαράς την απόφαση για επιστράτευση
.
Απεργία στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών σε όλο το Δημόσιο ζητά η ΟΛΜΕ από την ΑΔΕΔΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, και στην οποία εξετάστηκαν οι επόμενες κινήσεις των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα την Δευτέρα, ενώ το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών, καθώς εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στην απεργία.

Σε άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι «Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έδωσαν τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών. Η απόφαση για πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Β' βάθμιας εκπαίδευσης είναι πολιτικά ορθή και συνταγματικά επιβεβλημένη. Ο υπουργός Παιδείας είχε τη συνταγματική υποχρέωση και το ηθικό καθήκον να μην αναμένει την υλοποίηση του συγκεκριμένου κινδύνου, αλλά την έγκαιρη αποτροπή του με σκοπό την εξυπηρέτηση άμεσου και επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή την προστασία των υποψηφίων».

«Ο κίνδυνος και η απειλή "γεννήθηκαν" με την αναγγελία της 24ωρης και των 5μερων απεργιακών κινητοποιήσεων που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε. Η επικύρωση των αποφάσεών του, η αναμονή της επικύρωσης των προτάσεών του από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ δύο ημέρες προ της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η διόγκωση του κινδύνου και ο πολλαπλασιασμός των δυσμενών συνεπειών στην ψυχολογία των υποψηφίων» αναφέρεται στην ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού αναφέρει στο σκεπτικό της ότι «υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012-2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και τους σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους».

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διανομή φύλλων πορείας για τους υπό επιστράτευση εκπαιδευτικούς, καθώς η κυβέρνηση έδειξε από την Παρασκευή τις διαθέσεις της μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαρας, με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκε η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργίες εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Τα φύλλα επίταξης θα δοθούν σε 88.000 εκπαιδευτικούς.

Θυμίζουμε ότι οι καθηγητές με ψήφους εννέα υπέρ και δύο κατά αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις την πρώτη ημέρα των εξετάσεων (17/05), καθώς και πενθήμερη απεργία από τις 20/05 μέχρι τις 24/05.

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο, ο οποίος δήλωσε «πως δεν έχουν θέση στην ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ που εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες τύπου ΣΥΡΙΖΑ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.