Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Νέος νόμος - τρόμος για τους φοροφυγάδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυστηρές ποινές για περιπτώσεις «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Νόμο με αυστηρές ποινές για περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να έχει οριστικοποιηθεί ως προς τις διατάξεις του και να ψηφιστεί μέσα στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» μεταξύ άλλων προβλέπεται «ενεχυρίαση» των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων του φοροπαραβάτη, έτσι ώστε το Δημόσιο να διασφαλίζει την είσπραξη των απαιτήσεών του σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη διαπίστωση του αδικήματος από τον πολίτη.

Ακόμη προωθείται ρύθμιση για τον μη ανασταλτικό χαρακτήρα των ποινικών διώξεων και των ποινών κάθειρξης για χρέη και φοροδιαφυγή άνω των 200.000 ευρώ.

Τέλος, με τις προωθούμενες αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς των κυρώσεων για φοροδιαφυγή επεκτείνονται σε όλο το φάσμα των φόρων η κατάργηση της δυνατότητας διοικητικού συμβιβασμού με την Εφορία με μείωση προστίμων ή τμηματική καταβολή του φόρου, ενώ γίνεται άμεσα απαιτητό όλο το ποσό του πρόσθετου φόρου που καταλογίζεται στον υπόχρεο από τις ελεγκτικές αρχές.

Το νέο καθεστώς αναμένεται να οριστικοποιηθεί τον επόμενο μήνα αφού γίνει η κατάλληλη νομική επεξεργασία από το υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαπιστωθεί αν οι προωθούμενες ρυθμίσεις σε ποινικό επίπεδο δεν αντίκεινται στην ισχύουσα νομολογία και δεν υπάρχει κίνδυνος να καταπέσουν στα δικαστήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.