Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Το Άσυλο Ανιάτων απαντά στα "Παραπολιτικά"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Άσυλο Ανιάτων, με αφορμή δημοσίευμα που αφορά στη διαχείριση της κληρονομιάς Σπέντζα, διευκρινίζει τα εξής:

"1ον: Στο Άσυλο Ανιάτων, η νέα διοίκηση που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Απρίλιο του 2012, έχει θέσει από την πρώτη στιγμή σε εφαρμογή σχέδιο εξυγίανσης και αποτύπωσης της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Ασύλου. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ανατεθεί στο διεθνή οίκο ορκωτών ελεγκτών (Grand Thornton), ο διαχειριστικός έλεγχος για την περίοδο (1980-2012), προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να αποδωθούν ευθύνες. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται μέσα στους προσεχείς μήνες.

2ον: Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου του Ασύλου Ανιάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 14-12-2012 παρουσία του δικηγόρου -εκπροσώπου των κληρονόμων Σπέντζα- καθώς και του εκτελεστή της διαθήκης, ενέκρινε σχέδιο συμβιβασμού. Η ανωτέρω απόφαση έχει προωθηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων Αττικής και αναμένεται η σχετική εγκριτική γνωμοδότηση, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό.

3ον: Διευκρινίζεται ότι οι αγωγές αποζημίωσης που κατέθεσε ο εκτελεστής της διαθήκης και που θα εκδικάζονταν τον Ιανουάριο του 2013, έχουν ασκηθεί κατά των προηγούμενων μελών του ΔΣ και της αποβιώσασας τέως Προέδρου του Ασύλου (που η θητεία της έληξε τον Μάρτιο 2012). Υπό το πρίσμα υλοποίησης του σχεδίου συμβιβασμού, ο εκτελεστής της διαθήκης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων Αττικής, συνηγόρησαν στην αναβολή της εκδίκασης των αγωγών αποζημίωσης.

4ον: Για την υπόθεση διαχείρισης της κληρονομιάς Σπέντζα και τα συνακόλουθα φορολογικά θέματα, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για την περίοδο 1980-2009 και τα τότε διατελέσαντα μέλη του ΔΣ. Η νέα διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων έχει θέσει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και εργάζεται στενά μαζί της για την απόδωση ευθυνών. Η εικόνα και η αξιοπιστία του Ασύλου Ανιάτων θα αποκατασταθούν μόνο με την ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης και λειτουργικής διαφάνειας.

Η σημερινή κατάσταση του Ασύλου Ανιάτων

Το Άσυλο Ανιάτων προσπαθεί με τεράστιες δυσκολίες να διατηρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών στους 240 χρόνια πάσχοντες και κατάκοιτους ασθενείς του.

Η σημερινή όμως ευρύτερη οικονομική κατάσταση οδηγεί το Άσυλο Ανιάτων σε καταστάσεις επικίνδυνες. Συγκεκριμένα, το Άσυλο Ανιάτων είναι αντιμέτωπο με πολύ σοβαρά προβλήματα:

--την υπερφορολόγηση των ακινήτων,

--τη μη καταβολή μισθωμάτων από τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του το Άσυλο, ακόμα και από το δημόσιο,

--τις ανεξόφλητες οφειλές του ΕΟΠΥΥ που αγγίζουν το 1,7 εκατ. ευρώ,

--οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένα 5 μηνών

Το Άσυλο αδυνατεί να καταβάλει τα οφειλόμενα στους προμηθευτές του, όπως π.χ. την εταιρεία Φυσικού Αερίου στην οποία οφείλονται 32.000 ευρώ.

Στα 120 χρόνια λειτουργίας του, το Άσυλο Ανιάτων προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας σε χρόνια πάσχοντες συνανθρώπους μας. Αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει τον υπαρκτό κίνδυνο να αναστείλει τη λειτουργία του και να βρεθούν στο δρόμο 240 χρόνιοι ασθενείς -που οι περισσότεροι δεν έχουν οικογένειες για να τους φροντίσουν- και 160 εργαζόμενοι".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.