Τρίτη 14 Μαΐου 2013

"Σβήνουν" χρέος πυρόπληκτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας 54χρονος πυρόπληκτος, άνεργος, πατέρας τεσσάρων παιδιών από τα Χανιά, θύμα της μεγάλης πυρκαγιάς του Σελίνου, μπορεί να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία ύστερα από την δικαίωση που ήρθε με την υπαρ. 29/2012 απόφαση από το Ειρηνοδικείο της Καντάνου, του Δήμου Σελίνου.

Η μεγάλη φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την φυτεία από ελιές που διέθετε ο 54χρονος ο οποίος λόγω της οικονομικής συγκυρίας της χώρα, πραγματοποιούσε ελάχιστα μεροκάματα, χωρίς προοπτική βελτίωσης, με αποτέλεσμα, χωρίς δόλο να έχει περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών του υποχρεώσεων σε μία Τράπεζα αλλά με 4 δανειακά προϊόντα (3 πιστωτικές κάρτες και 1 κατ.δάνειο) συνολικού χρέους 24.198,96 ευρώ).

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επί του περιεχομένου της απόφασης.

Πρόκειται για δανειολήπτη 54 ετών, περιστασιακά εργαζόμενο σε αγροτικές εργασίες, εργάτη γης.

Αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο, για τον δανειολήπτη υπήρξε μία κατοικία της οποίας κύριος είναι κατά το 50% αυτής, όμως η κατοικία αυτή αποτελεί την " κύρια " κατοικία της οικογένειας και δεν γίνεται λόγος για εκποίηση, παραταύτα διαθέτει 6 αγροτεμάχια όχι μεγάλης έκτασης και εμπορικής αξίας, καθώς τα αγροτεμάχια αυτά περιείχαν ελιές οι οποίες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε κατά το παρελθόν την Επαρχία Σελίνου και τον ίδιο τον δανειολήπτη.

Επίσης διαθέτει 6 στρέμματα περίπου "βοσκοτόπια" σε διάφορα σημεία της επαρχίας Σελίνου, όμως δεν έγινε λόγος για εκποίηση καθώς αφενός ο δανειολήπτης δεν διαθέτει τίτλους κυριότητας, λόγος μη διάταξης ρευστοποίησης.

Επί των παραπάνω και σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου ο πολύτεκνος δανειολήπτης πέτυχε:

1) "κούρεμα" του χρέους των 24.198,96 Ευρώ.. κατά 50% περίπου

2) Σώζεται η κατοικία του δανειολήπτη από την ρευστοποίηση

3) Του δίδεται περίοδος χάριτος 4 ετών, ¨χωρίς δόσεις, για την διάσωση της κατοικίας του

4) Καθορίζονται σε μηνιαίες καταβολές, για 4 χρόνια (48) μήνες των 150 Ευρώ ανα μήνα για να ικανοποιηθεί μέρος του χρέους προς την Πιστώτρια Τράπεζα,

5) Καλείται να πληρώσει το ποσό 76,69 Ευρώ/μήνα για 72 μήνες για την ολοκληρωτική διάσωση της κατοικίας του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.