Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ξεκινούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αιτήσεις κατατίθετανται μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Διακοπές σε όλη την Ελλάδα θα μπορούν να κάνουν 530.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ, αφού από σήμερα ξεκινούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα προγράμματα ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14-06-2013. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όλης της χώρας.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού είναι μέχρι 31-03-2014, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων έως τις 31-12-2013.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

- Βιβλιάρια υγείας ΟΓΑ, θεωρημένα -σε ισχύ για το έτος 2013, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.

- Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχουν) ή απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου.

- Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα. Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει), ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους μπορεί να τα πληροφορηθεί από το ίδιο ΚΕΠ που υπέβαλε την αίτηση, ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr). Τα δελτία κοινωνικού τουρισμού και τριήμερων εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.

Οι δικαιούχοι της δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία-εκδοτικούς οίκους από όπου θα παραλαμβάνουν τα βιβλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.