Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Υποτροφίες «Μάργκαρετ Θάτσερ» για μη προνομιούχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τιμούν τη μνήμη της Σιδηράς Κυρίας.

Ένα ταμείο που θα προσφέρει υποτροφίες σπουδών σε «μελλοντικούς ηγέτες», κυρίως όσους προέρχονται από φτωχές οικογένειες, δημιούργησε το βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως φόρο τιμής στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία απεβίωσε τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph το «Ταμείο Μάργκαρετ Θάτσερ», το οποίο θα προικιστεί με 100 εκατομμύρια στερλίνες (118 εκατ. ευρώ), τελεί υπό την αιγίδα του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του προεσβύτερου. Έχει στόχο να επιτρέψει σε νέους ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει παρά τις όποιες δυσκολίες να φοιτήσουν στο σπουδαίο αυτό αγγλικό πανεπιστήμιο.

Κάθε χρόνο 10 υπότροφοι Θάτσερ θα επιλέγονται σ' όλο τον κόσμο, κατά προτίμηση προερχόμενοι από τα λιγότερο προνομιούχα στρώματα, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα της συντηρητικής εφημερίδας.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία απεβίωσε στις 8 Απριλίου σε ηλικία 87 ετών, είχε σπουδάσει Χημεία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ένας πρώην σύμβουλος της Θάτσερ, ο Τσαρλς Πάουελ, ο οποίος έχει αναλάβει να έρθει σε επαφή με χορηγούς, έλαβε επίσης την υποστήριξη των πρώην υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ και Κοντολίζα Ράις. «Την θεωρούν μια ιστορική προσωπικότητα και ήθελαν να συνδεθούν μαζί της μ' ένα τρόπο που θα θυμίζει την κληρονομιά της», εξήγησε ο Πάουελ στην εφημερίδα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.