Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Εγκαινιάστηκε το νέο Ειδικό Γυμνάσιο στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι τώρα στεγαζόταν σε προκάτ πάνω σε μια ταράτσα.

Οριστικό τέλος σε μια απαράδεκτη κατάσταση που μέχρι και πρόσφατα βίωναν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων το οποίο στεγαζόταν σε προκατασκευασμένες αίθουσες πάνω σε μια ταράτσα, μπήκε σήμερα με τα εγκαίνια ενός πλήρως ανακατασκευασμένου κτιρίου, αυτού του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, όπου πλέον μεταφέρθηκε και στεγάζεται το Ειδικό Γυμνάσιο.

Το νέο κτίριο εγκαινιάστηκε σήμερα, παρουσία του δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολου Κλεινάκη εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο οποίος ανέφερε ότι «με τα εγκαίνια αυτού του Ειδικού Σχολείου, γίνεται πραγματικότητα, ένα αίτημα πολλών ετών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε ένα περιβάλλον που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πνεύματος, με εγκαταστάσεις που προάγουν τον πολιτισμό».

«Πλέον η εκπαιδευτική διαδικασία και η μάθηση θα λαμβάνει χώρα σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον, σε ένα δημιουργικό σχολείο», τόνισε στο χαιρετισμό ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Η ανακατασκευή του κτιρίου όπου στεγάζεται πλέον το σχολείο κόστισε περίπου 347.000 ευρώ, ποσό που προήλθε από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το νέο σχολείο αποτελείται από δύο πλήρως ανακατασκευασμένα κτίρια συνολικού εμβαδού 475 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα εργοθεραπείας, εργαστήριο φυσικής και χημείας, γραφείο ψυχολόγου, γραφείο κοινωνικής λειτουργού, γραφείο καθηγητών, γραφείο διευθυντή, βιβλιοθήκη και όλους τους βοηθητικούς χώρους.

Όλοι οι χώροι του σχολείου είναι προσαρμοσμένοι για την φιλοξενία των παιδιών με ειδικές ανάγκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.