Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Σημαντικό το χρώμα των ρούχων στην άθληση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια είναι αυτά που ενισχύουν τις επιδόσεις σας.

Nοµίζετε πως η επιλογή των χρωµάτων των ρούχων που φοράτε κάθε φορά που αθλείστε είναι τυχαία; Φυσικά και όχι. Εξάλλου αυτό φαίνεται ότι επιβεβαιώνει και µια πρόσφατη έρευνα που έγινε από διδακτορικούς φοιτητές στο Πανεπιστήµιο της Λισαβόνας.

Η έρευνα ισχυρίζεται ότι -όπως συµβαίνει και σε αρκετούς ακόµα τοµείς της καθηµερινότητάς µας, όπως στη δουλειά, στις σχέσεις, στις κοινωνικές µας συναναστροφές- τα χρώµατα που διαλέγουµε να φοράµε όταν ασκούµαστε φαίνεται ότι έχουν τη δική τους δυναµική και εξυπηρετούν συγκεκριµένους σκοπούς.

Εκφραστείτε ελεύθερα
Όπως αποδεικνύεται στατιστικά από την έρευνα, οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν ευκαιρία όταν γυµνάζονται να φορέσουν έντονα χρώµατα που ίσως δεν αρµόζει ή δεν τολµούν να φορέσουν τις υπόλοιπες ώρες της ηµέρας, π.χ. στην εργασία τους. Αυτό µάλιστα φαίνεται ότι λειτουργεί σχεδόν λυτρωτικά, αφού τις βοηθάει να εκφραστούν πιο ελεύθερα µε αποτέλεσµα να ευνοούνται η ψυχολογία, η διάθεση, η αυτοπεποίθηση και φυσικά η απόδοσή τους κατά την άσκηση.

Τα πιο «δυνατά» χρώµατα
Αναρωτιέστε ποια είναι τα πιο κατάλληλα χρώµατα για να αυξήσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι στη θέα του κόκκινου χρώµατος αυξάνεται η κυκλοφορία του αίµατος, ενώ ενεργοποιούνται και κάποια σηµεία στον υποθάλαµο του εγκεφάλου που σταθεροποιούν τη θερµοκρασία του σώµατος, την όρεξη και τα επίπεδα ενέργειας.

Έτσι, κατ επέκταση, ανεβαίνουν και οι επιδόσεις µας στη γυµναστική. Παρόµοια επίδραση έχει και το πορτοκαλί αλλά και όλες οι παραπλήσιες αποχρώσεις του. Έχετε λοιπόν ένα λόγο παραπάνω να επενδύσετε στην κατακόκκινη φόρµα που έχετε βάλει στο µάτι.


Πηγή: http://www.formamag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.