Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Φυλάκισαν σε κλουβί τον ψυχασθενή γιο τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επί έντεκα χρόνια η οικογένειά του τον κρατούσε πίσω από τα κάγκελα.

Επί 11 χρόνια η οικογένεια ενός ψυχασθενούς στην επαρχία Τζιανγκσί της Κίνας τον κρατούσε φυλακισμένο σε ένα κλουβί, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα κινεζικής εφημερίδας.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Xinxi Ribao διακρίνεται πίσω από τα κάγκελα ενός κλουβιού ένας χλομός άνδρας, ο 42χρονος Βου Γιουάνχονγκ, καθισμένος πάνω στα κλινοσκεπάσματά του.

Ο άνδρας φορά μόνο εσώρουχα και τα πόδια του είναι δεμένα με μια βαριά αλυσίδα.

Ο Γιουάνχονγκ διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια σε ηλικία 15 ετών. Το 2001 χτύπησε και σκότωσε ένα αγόρι 13 ετών. Συνελήφθη αλλά την επόμενη χρονιά οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο γιατί έκριναν ότι εξαιτίας της ασθένειάς του δεν ήταν υπεύθυνος για την πράξη του.

Ο Γιουάνχονγκ κυκλοφορούσε στο χωριό του, το Ρουιτσάνγκ, φορώντας χειροπέδες όμως καθώς η παρουσία του «φόβιζε» τους κατοίκους, η μητέρα του κατασκεύασε ένα κλουβί για αυτόν. Κατάφερε να δραπετεύσει και η οικογένεια έχτισε ένα δεύτερο, πιο γερό κλουβί.

«Μολονότι ο γιος μου είναι τρελός και σκότωσε κάποιον, το να τον βάλω στο κλουβί με τα ίδια μου τα χέρια ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, ήταν σαν να με μαχαίρωναν», αφηγήθηκε η μητέρα του, Ουάνγκ Μουσιάνγκ.

Πάρα πολλοί ψυχασθενείς στην Κίνα δεν λαμβάνουν κάποιου είδους θεραπεία, κυρίως λόγω της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, ιδίως στην ύπαιθρο.

Το 2010, σε μια χώρα 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων υπήρχαν μόνο 20.000 ψυχίατροι, με βάση στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύονται στην εφημερίδα China Daily.

Οι αρχές εκτιμούν ότι στην Κίνα πάσχουν από σοβαρές ψυχικές ασθένειες περισσότεροι από 16 εκατομμύρια άνθρωποι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.