Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κρητική εταιρεία κατασκεύασε εξομοιωτή ελικοπτέρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα παραδοθεί σε κέντρο εκπαίδευσης στο Βιετνάμ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι της Σούδας η δοκιμή του εξομοιωτή ελικοπτέρου που κατασκεύασε για λογαριασμό της νορβηγικής εταιρείας Evacsim S.A. η Εργαλειοτεχνική Κρήτης που εδρεύει στα Χανιά.

Ο εξομοιωτής πρόκειται να παραδοθεί σε κέντρο εκπαίδευσης στο Βιετνάμ που παραδίδονται μαθήματα σε πληρώματα και επιβαίνοντες ελικοπτέρων προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας βίαιης προσθαλάσσωσης σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου μηχανικού προβλήματος.

Είναι αξιοσημείωτο σύμφωνα με την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν εξομοιωτές ελικοπτέρων είναι ελάχιστες παγκοσμίως, ενώ ήδη η χανιώτικη εταιρεία ετοιμάζεται να κατασκευάσει παρόμοιους προσομοιωτές για εταιρείες στη Νιγηρία και την Αυστραλία.

«Ο συγκεκριμένος εξομοιωτής εξασφαλίζει περιβάλλον εκπαίδευσης των χειριστών και των επιβαινόντων σε ελικόπτερα, σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της πτήσης τους απαιτηθεί να το εγκαταλείψουν βιαίως όταν αυτό προσθαλασσώνεται λόγω προβλήματος», σημείωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο συντονιστής του προγράμματος Σπύρος Έξαρχος και εξήγησε ότι ο χανιώτικος εξομοιωτής θα παραδοθεί σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο στο Βιετνάμ στο οποίο εκπαιδεύονται εργαζόμενοι που δουλεύουν σε θαλάσσιες πλατφόρμες και οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά με ελικόπτερα.

Ερωτηθείς για το ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο κ. Έξαρχος σχολίασε: «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να καταφέρουμε να πείσουμε ένα βορειοευρωπαϊκό όμιλο να εμπιστευτεί την κατασκευή του εξομοιωτή στην Κρήτη. Στη συνέχεια βέβαια ήταν και τα υλικά που είναι ειδικά και πολλά από αυτά έπρεπε να έρθουν από το εξωτερικό. Θα πρέπει δε να σας πω ότι οι εταιρείες που παράγουν κάτι ανάλογο παγκοσμίως μπορείς να τις μετρήσεις στα δάκτυλα του ενός χεριού και γι' αυτόν τον λόγο νομίζω ότι αυτό που έκανε ο κ. Μπενιουδάκης με τον Thor μπορεί να δώσει ένα χαμόγελο -που είναι αναγκαίο αυτές τις ημέρες- στους συμπολίτες μας καθώς αποδεικνύει ότι η χώρα μας μπορεί να κάνει τέτοιες κινήσεις».

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χανιώτικη εταιρεία, ο κ. Μπενιουδάκης τόνισε ότι ήδη έχουν παραδοθεί τα σχέδια και έχει δοθεί μια προσφορά για την κατασκευή δύο παρόμοιων εξομοιωτών ελικοπτέρου για τη Νιγηρία και την Αυστραλία, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες που δούλεψαν για την κατασκευή του καινοτόμου αυτού πρότζεκτ.




Πηγή: http://prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.