Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα 6η στην κατανάλωση καπνού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η χώρας μας έρχεται 6η στο κόσμο σε κατανάλωση προϊόντων καπνού, κατέχοντας θλιβερή πρωτιά στο κάπνισμα και στα δύο φύλλα, με το 33% του πληθυσμού να καπνίζει αρειμανίως.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν την ώρα που όλα τα πολιτισμένα κράτη λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για την απαγόρευση του καπνίσματος, ώστε να μειωθούν οι υπέρογκες δαπάνες Υγείας για τα σχετιζόμενα με το τσιγάρο νοσήματα.

Ωστόσο, το εύρημα που αληθινά σοκάρει είναι η τεράστια διάδοση του καπνίσματος στις Ελληνίδες, καθώς από έρευνα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας προκύπτει ότι το 41% των γυναικών στη χώρα μας καπνίζει, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στα υπόλοιπα δυτικά κράτη δεν ξεπερνά το 8%. Και οι άνδρες δεν πάνε πίσω, αφού το 63% των Ελλήνων παραμένουν θεριακλήδες όταν ο μέσος όρος των καπνιστών στα ευρωπαϊκά κράτη δεν υπερβαίνει το 36% του ανδρικού πληθυσμού, επισημαίνει ο κ. Ιωάννης Καλλικάζαρος, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Εξίσου ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τη διάδοση του καπνίσματος στη νέα γενιά, καθώς το 14% των κοριτσιών και το 17% των αγοριών στην Ελλάδα ηλικίας μόλις 13-15 ετών ανάβουν τακτικά τσιγάρο, όταν για τα κορίτσια το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό είναι 11%.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.