Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Aπαλλαγή των ΑμεΑ από τα τέλη ύδρευσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα αιτήματά τους, τα οποία έχουν να κάνουν με την ανακούφιση Ατόμων με Αναπηρίες αυτή τη δύσκολη περίοδο που διάγουμε αλλά και με ενέργειες που μπορούν να γίνουν από πλευράς Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όχι μόνο τη δική τους αλλά και των τουριστών με αναπηρίες που μας επισκέπτονται, κατέθεσαν, χθες το πρωί, στο Δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά, τα μέλη της Διοίκησης του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμεΑ. 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μετά την, καταρχήν, απόρριψη από τη ΔΕΥΑΡ της πρότασής τους αποφάσισαν να την καταθέσουν χθες απευθείας στο Δήμαρχο. Αυτή έγκειται στα εξής: Το πρώτο έχει να κάνει με το αίτημα του Συλλόγου για απαλλαγή των ΑμεΑ του νησιού που είναι άποροι από τα τέλη της ΔΕΥΑΡ, κάτι που αφορά περί τα 300 άτομα με αναπηρίες στο νησί. 

Η δεύτερη πρόταση του Συλλόγου των ΑμΕΑ προς την Επιχείρηση είναι η σταδιακή μείωση των τελών για μέλη του με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με βάση πάντα εισοδηματικά κριτήρια που θα προσδιοριστούν. Μάλιστα, όπως είπαν στον Δήμαρχο, με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα που υπάρχει, θα είναι εύκολο να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά. 

Ο κ. Κουσουρνάς, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι το αίτημά τους θα εξεταστεί από τη ΔΕΥΑΡ με δεδομένη την κατανόηση που υπάρχει για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενώ βασικός παράγοντας για μια τέτοια διευκόλυνση θα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που θα ζητούνται από τους δικαιούχους. Για το θέμα θα γίνει μία μελέτη η οποία και θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση της ΔΕΥΑΡ, και θα είναι αυτό το οποίο θα πάρει την τελική απόφαση.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση «Επιτροπής Προσβασιμότητας», με ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου η οποία θα υποδείξει τρόπους που θα καταστήσουν την πόλη προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτό θα ξανασχεδιαστούν τα υπάρχοντα δεδομένα, οι ράμπες, τα πάρκινγκ για τα ΑΜΕΑ κ.α. προκειμένου να αποφευχθούν λάθη και να προβλεφθούν κενά που υπάρχουν στη δυνατότητα που δίνεται στα άτομα με Ειδικές Ανάγκες να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα στην πόλη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανόλης Ζηδιανάκης έκανε γνωστή επιπλέον τη διάθεση του Συλλόγου να συμβάλει ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους και να γνωρίζουν ότι μπορούν να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες μας με προβλήματα αναπηρίας, κατά την παραμονή τους στο νησί.

Συγκεκριμένα, μέσω της Εταιρίας «Ασκληπιάδες», που έχει συστήσει ο Σύλλογος, θέτει προς διάθεση των τουριστών με αναπηρίες ένα ταξί και δύο λεωφορεία για ΑμεΑ και ζήτησε να ενημερώνονται για αυτό. Η πρόταση αυτή βρήκε απολύτως σύμφωνο τον Δήμαρχο ο οποίος, και ως πρόεδρος του ΠΡΟ.ΤΟΥ.Ρ., ευχαρίστησε τον Σύλλογο γι’ αυτή την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε για τη στενή συνεργασία η οποία θα ξεκινήσει με αυτό το σκοπό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.