Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ανακατασκευάζεται το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως.

Πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά η ανακατασκευή του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον μεγάλο σεισμό του 2008.

Σύμφωνα με το thebest.gr ολοκληρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο προσυμβατικός έλεγχος για το έργο των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ τόσο στο σκέλος της ανακατασκευής του νοσοκομείου όσο και της προμήθειας ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου θα ενημερωθεί σχετικά η ΔΕΠΑΝΟΜ και σύντομα θα κληθεί ο ανάδοχος του έργου για την υπογραφή σύμβασης.

Με τον τρόπο αυτό ξεκινά άμεσα ένα έργο που θα «ισορροπήσει» το τεράστιο έλλειμμα που καταγράφουν στην Πάτρα και στην δυτική Ελλάδα οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, «ανακουφίζοντας» φυσικά το νοσοκομείο Ρίου.

Το έργο της ανακατασκευής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ήταν από τα πρώτα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, όταν η δικαιοδοσία του προγράμματος περιήλθε στην αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Άλλωστε, ο κ. Κατσιφάρας όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε από κοντά όλες τις φάσεις της διαδικασίας επιμένοντας ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των αναγκαίων ενεργειών ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής, κάτι που θα συμβεί, όπως όλα δείχνουν μέσα στο καλοκαίρι.

«Από το 2008 και μετά ο χάρτης της Υγείας στη δυτική Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλα κενά εξαιτίας των προβλημάτων που ανέκυψαν στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Η εκκρεμότητα αυτή δεν μπορεί να περιμένει», έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας.

Προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε την πρωτοβουλία ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, να εξασφαλίσει πόρους και να δημοπρατηθεί. Ο Άγιος Ανδρέας αποτελεί σημαντικό πυλώνα στο δίκτυο υπηρεσιών υγείας στη δυτική Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται από τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά την αναστολή λειτουργίας του το 2008. Όλοι γνωρίζουμε την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πολίτες και την ασφυκτική πίεση που ασκήθηκε στο σύστημα υγείας της περιοχής. Εμείς είχαμε χρέος να απαντήσουμε σε αυτό το έλλειμμα και η απάντηση μας έρχεται μέσω της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, την ένταξη και δημοπράτηση του έργου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.