Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μπαζάρ βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από σήμερα έως τις 7 Απριλίου.

Ένα μπαζάρ βιβλίων με δικές του εκδόσεις διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη για να διαθέσει 230 τίτλους με έκπτωση 50% έως και 70%.

Το μπαζάρ, διοργανώνεται στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από σήμερα Πέμπτη 4 μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου, στις ώρες λειτουργίας του κτιρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00).

Οι θεματικές των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Σύγχρονη Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία και την Αρχιτεκτονική.

Ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν ενδεικτικά είναι: Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες, Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου, Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες - Ελλάδα, Κώστας Τσόκλης, Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου, Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικό Οδοιπορικό στο 'Αγιον Όρος, Η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου, κ.ά.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη ετοίμασε ειδικά για το μπαζάρ το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, μια εκπαιδευτική δραστηριότητα για παιδιά με θέμα «Παίζοντας με την Παλιά Αθήνα».

Τα παιδιά εξερευνούν το πλούσιο υλικό δύο μουσειοσκευών που αφορούν στην ζωή της παλιάς Αθήνας (1833-1933) και με αυθεντικά παλιά αντικείμενα, αφίσες, φωτογραφίες και ήχους, μπροστά σ' ένα αληθινό αθηναϊκό σκηνικό, ζωντανεύουν την καθημερινότητα των παλιών Αθηναίων, τα στέκια, τη διασκέδαση, τα επαγγέλματα και τα παιχνίδια τους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.