Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ζητείται φίλη για… διαίτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και αποφασίσατε επιτέλους να κάνετε δίαιτα ή να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Πριν όμως ξεκινήσετε πρέπει να βρείτε μία φίλη ή έναν φίλο με τον οποίο θα επιτύχετε τον στόχο σας… αυτό που οι Αμερικανοί λένε ''fitness buddy''. Το μυστικό της επιτυχίας λοιπόν δεν βρίσκεται στο πόσα σετ κοιλιακών θα κάνετε, ή στο πόσα βαράκια θα σηκώστε αλλά… στον φίλο σας που θα είναι διατεθειμένος να σας βοηθήσει στην τήρηση των στόχων σας.

Ιδανική «λύση» για περιπτώσεις δίαιτας ή γυμναστικής με φίλους είναι να αναζητήσετε κάποιον συνάδελφό σας από τη δουλειά, που θα έχετε τα ίδια ωράρια ή κάποιο γείτονά σας, ώστε να ξεκινήσετε μαζί ένα ήπιο πρόγραμμα χαλαρής γυμναστικής (π.χ. ένα μισάωρο περπάτημα μόλις σχολάσετε ή μια μεγάλη βόλτα γύρω από τη γειτονιά).

Ακόμα και οι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι η παρέα είναι ιδανική για δίαιτα. Δες πώς εσύ και η φίλη σου μπορείτε να ενώσετε τις δυνάμεις και την επιμονή σας:

1.Φτιάξτε το πρόγραμμα σας: Αποφασίστε από την αρχή αν θα γυμνάζεστε καθημερινά ή κάποιες μέρες μες στη βδομάδα. Έτσι όλα θα είναι ξεκάθαρα από την αρχή για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής προσπάθειας.

2. Βάλτε στόχους: Προγραμματίστε μαζί τρέξιμο ή γυμναστήριο ώστε να έχετε ένα άτομο να σας παρακινεί όταν βαριέστε να γυμναστείτε.

3. Συζητήστε την πρόοδο σας: Είτε μέσω τηλεφώνου είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συζητήστε πως πήγε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα άσκησης, αν επιτεύχθηκαν οι στόχοι ενώ ανταλλάξτε ιδέες για συνταγές και σνακς.

4. Ενθαρρύνετε η μια την άλλη: Είναι σημαντικό σε κάθε προσπάθεια να έχεις δίπλα σου ένα άτομο να σε ενθαρρύνει και να σου υπενθυμίζει πόσα έχεις καταφέρει.

5. Γιορτάστε: Όταν πετυχαίνετε μικρούς στόχους όπως η απώλεια κιλών ή το τρέξιμο χωρίς διακοπή ανταμείψτε τον εαυτό σας με ένα μικρό βραβείο. Προσοχή! Όχι φαγητό.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.