Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.04.2013

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Γιώργο Χατζημαρκάκη, εισηγητή στην Οδηγία της ΕΕ για την προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο θα έχει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF (Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Τρίτη 9 Απριλίου, στις Βρυξέλλες.

Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα διεκδικεί ένα ενιαίο νομικό και τεχνικό πλαίσιο για την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της νομοθετικής πρότασης για την κάλυψη των ιστοσελίδων και δικτυακών τόπων όλων των φορέων του δημόσιου τομέα, καθώς και υπηρεσίες προσιτές στο κοινό.

Την ίδια ημέρα ο κ. Βαρδακαστάνης θα μιλήσει σε ημερίδα στην έναρξη της παρουσίασης του 3ου Τόμου της Επιθεώρηση της Νομοθεσίας και της Έρευνας για την Αναπηρία (European Yearbook on Disability Law & Research Colloquium). Ο κ. Βαρδακαστάνης θα εξηγήσει γιατί η Κοινωνία των Πολιτών μετασχηματίζει το πεδίο της έρευνας: μια περιεκτική ευρωπαϊκή έρευνα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενεργό συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία και των αντιπροσωπευτικών οργανώσεών τους, στο πλαίσιο που έχει θέσει η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 92 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.