Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σάμος: Διαμαρτύρονται για το νοσοκομείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και άλλο απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ και την ύπαρξη ασθενοφόρων τουλάχιστον σε τέσσερα σημεία του νησιού (δηλαδή, στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τον Μαραθόκαμπο και το Πυθαγόρειο), προκειμένου να καλυφθεί σε ικανοποιητικό βαθμό και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών και τραυματιών, ζητούν με ψήφισμά τους οι κάτοικοι του νησιού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Καρλοβάσου όπου συμμετείχαν φορείς και πλήθος κόσμου, το δε ψήφισμα στάλθηκε στους φορείς του νησιού, στα κόμματα και στη βουλευτή του νομού. Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε διαδηλώνοντας την αγανάκτησή του για την συνεχόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ενόψει της θερινής περιόδου, κατά την οποία ο πληθυσμός διπλασιάζεται, η κάλυψη του νησιού από ένα και μοναδικό ασθενοφόρο καθιστά πολύ επικίνδυνη την κατάσταση για τη δημόσια υγεία, αναφέρει το σχετικό ψήφισμα και για το λόγο αυτό οι κάτοικοι ζητούν έως τις 10 του Απρίλη να έχουν κάποιες ικανοποιητικές δεσμεύσεις, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Εξάλλου την Τρίτη, 9 Απριλίου, θα γίνει ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου ενώ την Τετάρτη, 17 του μήνα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας υγειονομικών, από τις 9.00 έως τις 15.00.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.