Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Από σήμερα το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι.

Ξεκινάει σήμερα η καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, ασφαλισμένους σε ΟΑΕΔ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις.

Με βάση την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εκείνοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, που σταμάτησαν αποδεδειγμένα να εργάζονται από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Τα κριτήρια και προϋποθέσεις για τους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας

-Να έχει υπάρξει τουλάχιστον για τρία χρόνια συνεχώς ή διακεκομμένα ασφαλισμένος στους φορείς που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος

-Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ, ενώ το οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει αθροιστικά τις 30.000 ευρώ.

-Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από την 1/1/2012

-Ο δικαιούχος θα πρέπει να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του ή άλλου φορέα μετά από τη διακοπή επαγγέλματος.

-Να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιο ή τις μετοχές σε σύζυγο ή πρόσωπο α' και β' βαθμού συγγένειας.

-Να έχει εξοφλήσει πλήρως τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές

-Να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

-Η διάρκεια καταβολής του επιδόματος θα εξαρτάται από το συνολικό αριθμό ετών ασφάλισης με ελάχιστο χρονικό διάστημα τους τρεις μήνες και ανώτατο τους εννέα, ενώ το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στα 360 ευρώ μηνιαίως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.