Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Δε θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι άνω των 18 ετών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αλλάζει στην περίπτωση που δεν έχουν τεκμαρτό ή πραγματικό εισόδημα.

Δεν θα επιβαρύνονται φορολογικά οι φορολογούμενοι άνω των 18 ετών που υποβάλλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση και δεν έχουν τεκμαρτό ή πραγματικό εισόδημα.

Σημειώνεται πως με το Ν.4110/2013 από φέτος έχει καθιερωθεί η υποχρέωση όλων των φορολογουμένων, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ανεξάρτητα από το εάν υπόκεινται ή όχι σε φόρο.

Αυτό σήμαινε ότι ακόμη και νέοι 18 ετών και άνω που δεν έχουν καθόλου εισόδημα υποχρεούνταν εφέτος να υποβάλουν φορολογική δήλωση, να χρεωθούν με το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ και να προσκομίσουν αποδείξεις αξίας 750 ευρώ (ίσης με το 25% των 3.000 ευρώ) για να μη χρεωθούν με φόρο εισοδήματος 75 ευρώ.

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διορθώσεις και με το Ν.4141/2013 επέφερε αλλαγές στη νομοθεσία, ξεκαθαρίζοντας πως η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη δεν θα εφαρμοστεί στους υπόχρεος άνω των 18 ετών που υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος, όταν αυτοί δεν έχουν τεκμαρτό ή πραγματικό εισόδημα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.