Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΕΟΠΥΥ Πειραιά: Ούτε να προσεγγίσουν δεν μπορούν οι ανάπηροι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν υπάρχουν ούτε ράμπες, ανελκυστήρες για αμαξίδια κ.τ.λ.

Ούτε καν πρόσβαση δεν έχουν τα άτομα με αναπηρία σε μια σειρά υπηρεσίες, τρανή απόδειξη ανάμεσα σε πολλές άλλες, του ανελέητου εμπαιγμού τους από την κυβερνητική πολιτική που τους «θυμάται» μόνο για να τους τσακίσει.

Σύμφωνα με επιστολή του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων προς τον υπουργό Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τα κόμματα της Βουλής, τους αναπηρικούς φορείς κ.ά., τα άτομα με κινητική αναπηρία οδηγούνται «σε μέρη χωρίς πρόσβαση, χωρίς ανελκυστήρα για αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς ράμπες, χωρίς τουαλέτες, θέσεις στάθμευσης κ.λπ., σε υπηρεσίες όπως τον ΕΟΠΥΥ Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 19), τις οποίες δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε καν.

Αν είχαμε, κύριοι της κυβέρνησης, τόσα λεφτά να πληρώνουμε για προσωπικούς βοηθούς θα μας είχατε δει στη λίστα Λαγκάρντ, εκτός και αν μας έχει αφαιρέσει κι εμάς κάποιο μαγικό χεράκι και δεν το γνωρίζουμε». Την ίδια ώρα ο Σύλλογος καταγγέλλει τις περικοπές από τον ΕΟΠΥΥ σε αναλώσιμα για κατακλίσεις, στην αγορά αναπηρικών αμαξιδίων και βοηθημάτων, σε όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση των ατόμων με σοβαρές αναπηρίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.