Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Χωρίς μεσάζοντες και στο Μαρούσι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι «αλληλέγγυοι δρόμοι» είναι μια νέα κίνηση αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης από πολίτες του Αμαρουσίου, που ως στόχο έχει να εξασφαλίσει τη διάθεση προϊόντων απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή προµηθεύοντας φθηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής.




Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Η κίνηση Αλληλέγγυοι Δρόμοι είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία ενεργών πολιτών με διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές διαδρομές και προσωπικές εμπειρίες.

Η σύνθεση αυτής της διαφορετικότητας με άξονα την κοινωνική ευαισθησία, τη διάθεση εθελοντικής προσφοράς, δράσης και αντίστασης μας ώθησε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια κοινή προσπάθεια, η οποία να αγκαλιάζει ολόκληρη την κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η πρωτοφανής και εντεινόμενη επίθεση που δέχεται το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής της άγριας λιτότητας, οδηγεί σε μια βαθιά και παρατεταμένη, κοινωνική, οικονομική, πολιτική κρίση που έχει εξελιχθεί σε ανθρωπιστική και επισιτιστική.

Η κρίση αυτή δημιουργεί τον κίνδυνο όχι απλά διάλυσης του κοινωνικού κράτους αλλά ολόκληρου του κοινωνικού ιστού. Η ανεργία, η φτώχεια, τα κλειστά μαγαζιά, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, οι νέοι φόροι, η διάλυση της υγείας και της εκπαίδευσης, η μετανάστευση των νέων, οι ουρές στα συσσίτια, οι άστεγοι συμπολίτες μας, οι αυτοκτονίες, τα πεινασμένα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία και οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες τους όλο και πληθαίνουν.

Οι πολιτικές επιστρατεύσεις εργαζομένων που αγωνίζονται, η ένταση της καταστολής και τα ρατσιστικά φαινόμενα δημιουργούν ακραίες συνθήκες φτωχοποίησης του λαού και συρρίκνωσης της δημοκρατίας.

Επομένως, ο δρόμος της αξιοπρέπειας, της αντίστασης, της ανιδιοτελούς συνεργασίας και αμοιβαίας συμμετοχής τίθεται εξαρχής ως όρος επιβίωσης. Οφείλουμε να μείνουμε όρθιοι. Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε συμπολίτη μας. Να δημιουργήσουμε δομές κοινωνικής στήριξης, οικονομικής ανακούφισης, πολιτισμικής δράσης, ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής. Να συγκροτήσουμε ομάδες αλληλέγγυας δράσης σ’ αυτούς του τομείς, ώστε κανείς να μη νοιώθει μόνος του και αβοήθητος.

Ξεκινάµε λοιπόν τη δράση µας αντιστεκόµενοι στην κερδοσκοπία µιας χούφτας µονοπωλιακών οµίλων και µεγάλων αλυσίδων εµπορίας τροφίµων που ελέγχουν και καθορίζουν τις τιµές βασικών προϊόντων. Καταργούµε τους χονδρέµπορους και τους µεσάζοντες εξασφαλίζοντας τη διάθεση προϊόντων απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή προµηθεύοντας φτηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής.

Σε αυτή την προσπάθεια, έχει θέση ο κάθε συμπολίτης μας, που επιθυμεί να διαθέσει τις γνώσεις και τον χρόνο του συμμετέχοντας ενεργά και ισότιμα σε εθελοντική βάση».






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.