Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κοινωνικό ιατρείο και στην Καρδίτσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Τρίτη, στις 17:00, ξεκινά η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου του δήμου Καρδίτσας που φιλοξενείται στον χώρο του ΚΑΠΗ της πόλης και απευθύνεται σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες όλου του νομού.

Στηρίζεται στον εθελοντισμό και θα λειτουργήσει με τη συνεργασία του δήμου, του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας και την υποστήριξη εθελοντριών και εθελοντών πολιτών.

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί -σε πρώτη φάση- κάθε Τρίτη & Τετάρτη 17:00 - 20:00 με εθελοντές γιατρούς, παθολόγο & χειρουργό και κάθε Πέμπτη 14.30 – 17.30 με παιδίατρο και θα μπορούν να εξετάζονται δωρεάν, κατόπιν ραντεβού, δέκα άτομα κάθε φορά.

Οι πολίτες που δεν είναι ασφαλισμένοι σε κάποιο ταμείο, ή έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, θα πρέπει αρχικά να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πρόνοιας, η οποία θα τους χορηγεί κάρτα δικαιούχου. Παραλαμβάνοντας την κάρτα τους θα κλείνουν τα ραντεβού τους, καλώντας από τις 10.00 έως τις 13.00 στο τηλέφωνο του ΚΑΠΗ (2441027175).

Οι γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου θα έχουν τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων, που ο εξεταζόμενος θα μπορεί να παραλαμβάνει επίσης δωρεάν από το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο θα λειτουργεί τις ίδιες ημέρες και ώρες, στον χώρο του ΚΑΠΗ, με εθελοντές φαρμακοποιούς. Επιπλέον, θα χορηγούνται παραπεμπτικά για δωρεάν εξέταση από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου οι πολίτες θα μπορούν να προσφέρουν φάρμακα, που δεν έχουν λήξει, τα οποία θα συγκεντρώνονται από τους φαρμακοποιούς και από εθελοντές στον χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου, καθώς και στο ειδικό περίπτερο που θα στήνεται κάθε δεύτερο Σάββατο στην κεντρική πλατεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.