Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Πεκίνο: Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης των πτηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου στελέχους της γρίπης των πτηνών, αναφέρθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, αναφέροντας ότι είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα, που εντοπίζεται εκτός της Ανατολικής Κίνας.

Ο ασθενής είναι ένα επτάχρονο παιδί το οποίο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο του Πεκίνου και τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο κρατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για περαιτέρω εξετάσεις.

Τα δύο άτομα που έχουν στενή επαφή με το παιδί, προφανώς οι γονείς του, μέχρι στιγμής δεν εμφανίζουν σημάδια μόλυνσης, μετέδωσε το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Κίνας.

Συνολικά 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το στέλεχος H7N9 της γρίπης των πτηνών, από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η νέα του "μορφή" τον περασμένο μήνα. Άλλοι 43 άνθρωποι έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Η περιοχή της Σαγκάης και οι ανατολικές επαρχίες, Σινκγιάνγκ, Γιανγκσού και Ανχούι ήταν αυτές όπου είχαν επιβεβαιωθεί έως τώρα κρούσματα. Η πηγή της μόλυνσης παραμένει άγνωστη, αν και δείγματα θετικά, έχουν βρεθεί σε ορισμένα πτηνά σε αγορές πουλερικών.

Ο νέος ιός που έχει προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στους ασθενείς, δημιουργεί φόβους ότι είναι εύκολα μεταδοτικός και πιθανώς θα μπορούσε να προκαλέσει μια θανατηφόρα πανδημία γρίπης, αν και προς το παρόν δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.