Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τίτλοι τέλους στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Οι τίτλοι τέλους στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που επιδοτεί παιδικούς σταθμούς απειλούν να αφήσουν στο ... δρόμο χιλιάδες παιδιά από τη νέα περίοδο.

Πολλά παιδιά προσχολικής ηλικίας τα οποία πήγαιναν σε ιδιωτικούς ή δημοτικούς σταθμούς που επιδοτούνταν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για τη συνέχιση του προγράμματος.

Τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν στην Κρήτη είναι τεράστια καθώς εκατοντάδες οικογένειες είναι τα τελευταία χρόνια «δικαιούχες» του συγκεκριμένου προγράμματος που αποτελεί ανάσα και για τους γονείς που πληρώνουν μία μικρή συμμετοχή αλλά και για την επιβίωση των παιδικών σταθμών.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας του νομού Χανίων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες για δωρεάν προσχολική παιδεία για όλα τα παιδιά.
Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν γίνει και σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο όπου επίσης το πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί είναι... εκρηκτικό.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του prismanews.gr, παράγοντες της αυτοδιοίκησης εκτιμούν ότι έστω και την ύστατη ώρα θα βρεθεί λύση για την οικονομική ενίσχυση των δημοτικών παιδικών σταθμών ωστόσο είναι πολύ πιθανό να περιοριστεί ο αριθμός φιλοξενίας των παιδιών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.