Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα ένταξης στην αγορά εργασίας άνεργων νέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.

Η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου προχωρά με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών», με στόχο να επιτευχθεί η τοποθέτηση όσων ενταχθούν, σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στην ευρύτερη περιοχή.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης- Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), συνεχίζοντας τη διερεύνηση των τρόπων αξιοποίησης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στον νομό, πραγματοποιεί συνάντηση στην αντιπεριφέρεια, όλων των φορέων, εκπρόσωπων επιχειρήσεων και ανέργων, ώστε να τους ενημερώσει για τη συγκεκριμένη δράση.

Το κυρίαρχο της δράσης είναι η συνεχιζόμενη επαγγελματική παροχή σε άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα διάρκειας 500 ωρών, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης, καθώς και επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης.

Πρόκειται για δράση που προκήρυξε η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.