Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

1.648 «ύποπτες» συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπο­υργείου Εσωτερικών Στρατής Μαραγκός και η διοικητής του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων των μητρώων συνταξιούχων αιτία θανάτου (χήροι / χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) η οποία είχε ξεκινήσει από το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι διασταυρώσεις αφορούν 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 αφορούν το δημόσιο και 114.288 συντάξεις αφορούν τον ΟΑΕΕ.


Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διασταυρώσεις στον ΟΑΕΕ και εντοπίστηκαν 1.648 «ύποπτες» περιπτώσεις από τις 114.288 συντάξεις αιτία θανάτου που καταβάλλει ο οργανισμός (ποσοστό 1,44%).
Για τις 1.648 περιπτώσεις που χαρακτηρίστηκαν ως «ύποπτο» δείγμα θα διενεργηθούν άμεσα εντός 10 ημερών αυτοπρόσωποι έλεγχοι.
Αναλυτικά από τους ελέγχους προέκυψαν τα εξής:
- Σε 84 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι χορηγούνταν συντάξεις αιτία θανάτου είτε σε άγαμες θυγατέρες που είχαν τελέσει γάμο, είτε σε χήρους και χήρες που είχαν ξαναπαντρευτεί. Για αυτές τις περιπτώσεις ενημερώθηκε ήδη η ΗΔΙΚΑ και διακόπτεται άμεσα η καταβολή των συντάξεων ενώ όσοι λάμβαναν τις παροχές θα κληθούν από τον ΟΑΕΕ για διευκρινίσεις.
- 1.564 περιπτώσεις κρίθηκαν ως «ύποπτες» και αδιευκρίνιστες και ο ΟΑΕΕ θα ξεκινήσει άμεσα αυτοπρόσωπους ελέγχους και σε αυτές τις περιπτώσεις.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.