Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Από λουκέτα σε κρατικούς φορείς οι πρώτες 1.800 απολύσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προγραμματίζονται ισάριθμες προσλήψεις τον Ιούνιο.

Από λουκέτα σε 10 κρατικούς φορείς και καταργήσεις θέσεων σε Οργανισμούς που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ θα προκύψει η δεξαμενή των πρώτων 1.800 απολύσεων. Προγραμματίζονται ισάριθμες προσλήψεις τον Ιούνιο από τους επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το «Έθνος», από τις καταργήσεις 10 Οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τις συγχωνεύσεις 5 κρατικών φορέων αλλά και τις καταργήσεις οργανικών θέσεων ακόμα και διοικητικών μονάδων σε εταιρείες του Δημοσίου που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, θα προκύψει η πρώτη δεξαμενή των 1.800 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η μείωση του προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς η κατάργηση οργανισμών ή οργανικών θέσεων οδηγεί σε απόλυση το προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.