Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Η θρεπτική αξία που έχει το σπανάκι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πλούσια πηγή βιταμινών Α και Κ.

Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό το οποίο αποφεύγαμε στη παιδική μας ηλικία, όχι τόσο επειδή δεν μας άρεσε η γεύση του, αλλά ίσως επειδή μας πίεζαν τόσο πολύ οι γονείς μας να το φάμε.

Η αλήθεια είναι ότι το σπανάκι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό λαχανικό το οποίο αξίζει να βάζουμε συχνά στη διατροφή μας.

Ένα μόνο φλιτζάνι με σπανάκι μας προσφέρει αρκετή ποσότητα βιταμίνης Α και Κ για τον οργανισμό μας, όπως και βιταμίνη C. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και μαγνήσιο.

Μελέτες έχουν δείξει πως το σπανάκι μπορεί να μας προστατέψει από διάφορους τύπους καρκίνου, από καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά και από την οστεοπόρωση.

Πρόκειται για ένα λαχανικό, το οποίο μπορείτε να το φάτε ωμό, αλλά και βραστό.


Πηγή: http://www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.