Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο μελανώματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ανακάλυψαν οι ερευνητές μετά από ανάλυση δεδομένων 60.000 γυναικών.

Η λήψη ασπιρίνης ενδεχομένως να προστατεύει τις γυναίκες από τον κίνδυνο εκδήλωσης μελανώματος σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερο ήταν το διάστημα της λήψης της, τόσο μικρότερος ήταν ο κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος.

Η ανάλυση περιελάμβανε δεδομένα από 60.000 γυναίκες ηλικίας 50-79 ετών που παρακολουθούνταν επί δωδεκαετία. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όσες λάμβαναν συστηματικά ασπιρίνη είχαν 21% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του δέρματος. Το ποσοστό ανερχόταν σε 30% για εκείνες που λάμβαναν το συγκεκριμένο αντιφλεγμονώδες παυσίπονο για πέντε ή περισσότερα χρόνια.

Η έρευνα δεν περιελάμβανε στοιχεία για τους άνδρες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η προστατευτική δράση της ασπιρίνης οφείλεται στην αντιφλεγμονώδη δράση της.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Cancer. Να σημειωθεί ωστόσο ότι μια από τις πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες της ασπιρίνης είναι η γαστρορραγία και το συγκεκριμένο παυσίπονο – όπως και κάθε φάρμακο - δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς λόγο.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.