Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αποκλεισμένοι έλληνες μαθητές στην Ουγγαρία λόγω χιονοθύελλας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στελέχη της πρεσβείας μεταβαίνουν στο σημείο μετά από παρέμβαση Αβραμόπουλου.

Στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής μαθητών της Γ' Λυκείου του Λυκείου Αμπελώνα Λαρίσης, το πούλμαν, το οποίο μετέφερε του μαθητές από την Βιέννη προς τη Βουδαπέστη, ακινητοποιήθηκε, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η Ελληνική Πρεσβεία στην Βουδαπέστη ενημερώθηκε για το συμβάν και ήρθε σε άμεση επαφή με τις αρμόδιες ουγγρικές αρχές.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, μόλις ενημερώθηκε για την περιπέτεια την Ελλήνων μαθητών, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λυκειάρχη και συνοδό τους, καθώς και με τους γονείς τους στην Ελλάδα, προκειμένου ενημερωθεί άμεσα για την κατάστασή τους.

Δόθηκαν οδηγίες στην Πρεσβεία, ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια που τυχόν χρειασθούν οι μαθητές. Κλιμάκιο με στελέχη της Πρεσβείας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, προσπαθεί ήδη να προσεγγίσει το σημείο που έχουν εγκλωβισθεί οι μαθητές.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Ούγγρο ομόλογό του και του ζήτησε την άμεση συνδρομή των ουγγρικών Αρχών, προκειμένου να απεγκλωβιστεί το πούλμαν και να μεταφερθούν οι μαθητές σε ασφαλές κατάλυμα.

Όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς και απολύτως καλά στην υγεία τους, αφού στο σημείο έχουν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, προκειμένου απεγκλωβισθεί το όχημα και μεταφερθούν οι μαθητές σε ξενώνα στην παραπλήσια πόλη Gyor.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.