Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

«Αλλαγές και ελαφρύνσεις στο φόρο ακινήτων από το 2014»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στουρνάρας: Φέτος είναι η πιο κρίσιμη χρονιά του προγράμματος.

Οι αλλαγές και οι ελαφρύνσεις που θα υπάρξουν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να ισχύσουν από το 2014, επαναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».

«Για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό το ειδικό τέλος να παραμείνει ως έχει, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ως το τέλος του 2013 και ο ενιαίος φόρος και οι ελαφρύνσεις που θα υπάρξουν με τις αλλαγές να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2014», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας

«Έτσι θα έχουμε και το χρόνο προετοιμασίας του μηχανισμού είσπραξης των φόρων (περιουσιολόγιο κ.λπ.), αλλά και τα έσοδα από το τέλος, που είναι σημαντικά, θα εισπράξει κανονικά το κράτος εφέτος, που είναι η πιο κρίσιμη χρονιά του προγράμματος», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ακόμα ότι «τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα, καθώς ως τις αρχές Απριλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει συμφωνία για τις δράσεις που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο ώστε να μην πυροδοτηθεί εκ νέου ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας για την οικονομία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.