Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Έκκληση για βελτίωση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βίβιαν Ρέντινγκ: Τα ΑμΕΑ ακόμη έρχονται αντιμέτωπα με πλείστα εμπόδια καθημερινά.

Η Γαλλίδα υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση του Αποκλεισμού Μαρί-Αρλέτ Καρλοτί και η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ επεσήμαναν ότι τα 80 εκατ. ΑμΕΑ που έχουν καταμετρηθεί στην Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης στα δημόσια κτίρια, στις συγκοινωνίες και στις ψηφιακές υπηρεσίες.

«Τα ΑμΕΑ ακόμη έρχονται αντιμέτωπα με πλείστα εμπόδια καθημερινά στη ζωή τους. Για να μπορούνε να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία μας και στην οικονομία μας, θα πρέπει να μπορούν να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα δημόσια κτίρια, στις συγκοινωνίες και στις ψηφιακές υπηρεσίες», υπογράμμισε η επίτροπος.

«Η συμμετοχή στα κοινά κι η αυτονομία των ΑμΕΑ εδράζεται σε μία προϋπόθεση αρχής: την προσβασιμότητα όλης της κοινωνίας μας», επεσήμανε από την πλευρά της η Καρλοτί.

«Η προσβασιμότητα προσφέρει νέες εμπορικές ευκαιρίες και (οι άνθρωποι με αναπηρία) μπορούν να έχουν έναν πραγματικό αντίκτυπο στην παροχή κινήτρων για την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε η Ρέντινγκ.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο σταθμός του μετρό που εξυπηρετεί τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., στην καρδιά των Βρυξελλών, δεν είναι προσβάσιμος εδώ και πολλές ημέρες για τους ανθρώπους με αναπηρία εξαιτίας εργασιών που προβλέπεται να διαρκέσουν πολλούς μήνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.