Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Με χρέη 100.000 ευρώ δεν πλήρωσε φράγκο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με «κόκκινα» δάνεια εφτά στους δέκα Έλληνες.

Χιλιάδες είναι οι Κρητικοί που αδυνατούν να καλύψουν τα χρέη τους και σπεύδουν μαζικά για την υπαγωγή τους στο νόμο Κατσέλη. Σήμερα υπολογίζεται πως εφτά στους 10 δανειολήπτες έχουν «κόκκινα» δάνεια ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έχει σταματήσει να πληρώνει δόσεις στις τράπεζες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στο Ηράκλειο υπήρξε περίπτωση δανειολήπτη, με χρέος 100.000 ευρώ σε τράπεζα, ο οποίος δεν κατάφερε να έχει στην κυριότητα του κανένα περιουσιακό στοιχείο και να είναι άνεργος.Ο δανειολήπτης ζήτησε την ένταξή του στο νόμο Κατσέλη, χωρίς να έχει την δυνατότητα να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με το prismanews.gr. Ευρώ. Σ' αυτή την περίπτωση ο άνεργος δεν πλήρωσε τίποτα.

Στον κύκλο των δανειοληπτών που σήμερα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, ανήκουν κατά πλειοψηφία οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, αλλά και οι μικρέμποροι, βιώνοντας ο καθένας από αυτούς μία κατάσταση μη ανατρέψιμη, με επιπτώσεις τόσο στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ίδια την πολιτεία αλλά και στην βιωσιμότητα του Έλληνα πολίτη, ανοίγοντας την πόρτα στην ανθρωπιστική κρίση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες πολίτες.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως αποδέκτης παραπόνων και γκρίνιας, καθημερινής επικοινωνίας με τους πολίτες, παρατηρεί αλματώδη αύξηση των δανειοληπτών, που προσφεύγουν στην ίδια, για ένταξη στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) κατά τριπλάσιο ποσοστό από πέρυσι για τους πρώτους δύο μήνες του έτους 2013.

Τι λέει η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης

Σημαντικό για μας είναι ότι η Ένωση, ως κοινωνικός φορέας, παρέχει την συνδρομή της παγκρήτια, σε κάθε δανειολήπτη που θα ζητήσει την συνδρομή της, είτε σε ενημερωτικό πεδίο, σε ψυχολογική στήριξη αλλά και στην ένταξη του στο ν.Κατσέλη, για ρύθμιση του χρέους του, και διάσωση μέσω αίτησης εξαίρεσης από την ρευστοποίηση, της μοναδικής του κατοικίας.

Η αλήθεια είναι ότι, οι περισσότεροι δανειολήπτες μπήκαν στην υπερχρέωση, λόγω του ότι και εκείνοι δεν είχαν την δέουσα πληροφόρηση, η πολιτεία δεν φρόντισε γι' αυτό, αλλά και οι Τράπεζες στο παρελθόν «μοίραζαν» χρήμα χωρίς την δέουσα εξασφάλιση, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ένωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.