Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Σεβασμός στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυτή η κατάσταση επικρατεί καθημερινά σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας, και όχι μόνο, σύμφωνα με το σωματείο ΑμεΑ. 

Παρά τις προσπάθειες του αρμόδιου για τα κυκλοφοριακά θέματα του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ι. Κουνδουράκη, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, η οποία θα πρέπει να αυξήσει την αστυνόμευση των παραπάνω θέσεων σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο ΚΟΚ θα πρέπει κυρίως οι οδηγοί να σεβαστούν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Οι συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα των ΑμεΑ εξυπηρετούν τις ανάγκες που προκύπτουν από την αναπηρία των δικαιούχων ΑμεΑ και ως αποδεικτικό το όχημα φέρει το ενιαίο ευρωπαϊκό σήμα το οποίο εκδίδει η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφ. Ενότητας Ρεθύμνης.



Η δεύτερη φωτογραφία είναι αφιερωμένη στο Λιμεναρχείο. Μπροστά στην είσοδό του βρίσκονται δύο θέσεις πάρκινγκ για τα αναπηρικά αυτοκίνητα. Οι θέσεις αυτές είναι κάθε μέρα και νύχτα κατειλημμένες από ανάλγητους οδηγούς, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία έχουν ξεβάψει και το αναπηρικό σήμα από τις πινακίδες. Το Λιμεναρχείο που έχει την αρμοδιότητα αστυνόμευσης των παραπάνω θέσεων τι κάνει; Δεν βλέπει τίποτε. Το σωματείο ΑμεΑ καταγγέλλει την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών που περιορίζει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και υποβαθμίζει την καθημερινότητά τους.



Πηγή: http://www.goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.