Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Στους δρόμους της Αθήνας από τέλη Απριλίου τα πολυθέσια ταξί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα νέου τύπου μεταφορικό μέσο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, στους δρόμους της Αθήνας, από τα τέλη Απριλίου. Πρόκειται για τα πολυθέσια ταξί, λευκού χρώματος που προορίζονται κυρίως για την εξυπηρέτηση τουριστών και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Αυτά είναι τα πολυθέσια ταξί ειδικής μίσθωσης. Το λευκό χρώμα επικράτησε τελικά του σκούρου μπλε που αρχικά συζητιόταν. Τα ταξί αυτά, θα λειτουργούν χωρίς ταξίμετρο και κατόπιν ειδικής συμφωνίας με τον εκμισθωτή-πελάτη.

Τα πολυθέσια ταξί έχουν ανώτερες προδιαγραφές euro 5. Το κόστος για την αγορά τους ξεκάνει από περίπου 15.000 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο 3ετιας, ενώ η τιμή για το αντίστοιχο καινούργιο κυμαίνεται στις 30.000.

Συνολικά στο Λεκανοπέδιο θα κυκλοφορήσουν 87 πολυθέσια ταξί, εκ των οποίων τα 17 θα είναι ειδικά διαμορφωμένα για ΑΜΕΑ .Ο νομός έδινε δυνατότητα για την έκδοση 100 αδειών, αλλά για τις υπόλοιπες 13 δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί την τελευταία 5εται η δουλειά έχει πέσει 60% και οι ατέλειωτες ουρές στις πιάτσες αυξάνονται συνεχώς.
Το κόστος για τις νέες άδεις ταξί αναμένεται να κυμανθεί στα 1000 ευρώ, σύμφωνα με εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης προς το Υπουργείο Οικονομικών, αντί των 5000 ευρώ που σχεδιαζόταν αρχικά.

Πάντως το σωματείο των ταξί ζήτησε από το Υπουργείο Μεταφορών την αναστολή για δυο χρόνια έκδοσης νέων αδειών στην περιφέρεια.



Πηγή: http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.